Petrolul pregătește mai… discret amicalul cu Astra, din a doua parte a săptămânii! Dacă viitoarele adversare din play-off cică ar fi mai „tăcute” în privința informațiilor pentru public, la fel s-ar dori și o strategie temporară similară la clubul „găzarilor”!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul pregătește mai… discret amicalul cu Astra, din a doua parte a săptămânii! Dacă viitoarele adversare din play-off cică ar fi mai „tăcute” în privința informațiilor pentru public, la fel s-ar dori și o strategie temporară similară la clubul „găzarilor”!

Fotbaliștii de la FC Petrolul Ploiești au încheiat cu bine, luni, 8 iunie 2020, cantonamentul-carantină găzduit, din data de 25 mai, de către „Vigo Hotel”. Așa cum era prevăzut, tot luni s-au prelevat de la cei cazați acolo probe, pentru a fi analizate dacă ar exista sau nu infectați cu virusului Covid-19. Cu siguranță însă că nu vor exista astfel de cazuri, rezultatele primelor două testări, din prima și a șaptea zi de carantină, fiind negative. Jucătorii au părăsit hotelul și au plecat spre locuințele lor, urmând ca, după două zile de pauză, să se reia antrenamentele, de data aceasta cu tot lotul aflat la dispoziția colectivului tehnic.

Deoarece o contracandidată, care se zice că ar fi „furat startul” la pregătiri și nici  nu ar fi respectat protocoalele impuse de MTS, MS și FRF, a bifat deja două meciuri amicale, în compania unei echipe din play-out, respectiv play-off, 0-1 cu Dinamo, la Săftica, și 2-2 cu Astra la Giurgiu, conducerea Petrolul a antamat și ea un joc-test. Unul despre care însă nu prea a fost dispusă să dea toate amănuntele! Am aflat totuși, pe surse, că se va juca joi, 11 iunie, cu mai sus-amintita Astra, echipă care va redebuta în campionatul Ligii 1, în play-off, luni, 15 iunie. „Dracii negri” vor combate, acasă, cu Gaz Metan Mediaș, de-acum fosta echipă a lui Edward Iordănescu și condusă de pe margine de staff-ul acestuia, până la finele sezonului.

Nu se cunosc încă, totuși, terenul și ora de debut ale amicalului, știindu-se numai că se va juca fără spectatori și se vor respecta toate protocoalele pe care alții le-ar fi cam evitat, așa cum scriam mai sus! Motivul discreției petroliștilor se pare că ar fi fost justificat de respectarea dorinței antrenorilor celor două grupări în privința… alegerii terenului de joc, ca și de intenția stabilirii unor măsuri organizatorice care trebuie simplificate! Totuși, nu este exclusă, afirmă sursele, și eventualitatea ca testul de joi să… nu se mai desfășoare. Asta chiar dacă părțile s-ar fi pus deja de acord,. Însă, totul poate fi dat peste cap de anumite probleme tehnice! Astfel încât, dacă se va disputa sau nu, joi, un amical între Petrolul și Astra se va afla, sigur, marți, 9 iunie, după ora 12.00!

Costel Enache, satisfăcut de fotbaliștii lui, la final de cantonament

În altă ordine de idei, la finalul cantonamentului-carantină, antrenorul principal al Petrolului, Costel Enache, s-a declarat mulțumit de jucătorii săi. El a declarat pentru www.fcpetrolul.ro că „a fost ceva inedit și pentru noi, pentru că nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație. Am stat de dimineață până seară pe teren cu grupele de jucători, au fost destul de complicat de organizat antrenamentele, dar am găsit soluții. Așa că, sunt bucuros că am încheiat cu bine această perioadă”.

Enache a mai completat pentru același site: „Evident, nici pentru jucători nu a fost foarte confortabil, pentru că și ei au alte așteptări, alte obiceiuri, sunt obișnuiți să socializeze, să se antreneze în grup, să aibă meciuri! Una peste alta, însă, consider că ne-am făcut treaba bine și sunt foarte mulțumit de modul în care băieții au răspuns în această perioadă, de implicarea lor la antrenamente, de concentrarea și de unitatea de echipă de care au dat dovadă, chiar și în condițiile speciale cu care ne-am confruntat! Este doar un prim pas, știm cu toții că greul abia urmează, dar avem toate argumentele necesare astfel încât să fim optimiști și să credem că lucrurile vor merge spre bine”. Tehnicianul îi așteaptă de miercuri după-amiază, pe 10 iunie, din nou sub comanda lui pe toți jucătorii care au fost în cantonament. Adică, așa cum se întâmpla înainte de pandemie!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.1923.ro