Petrolul pregăteşte meciul contra Rapidului combătând cu Fortuna Brazi

Redactia -

Mai puţin obişnuit, cel puţin în ultimii mai mulţi ani, o echipă din Liga I, aflată înaintea unui derbi de tradiţie, a decis să dispute un meci amical cu doar trei zile înaintea celui oficial, în compania unei formaţii din al treilea eşalon. Astfel, miercuri, 15 august 2012, de la ora 18.30, pe arena Chimia, din Brazi, Petrolul Ploieşti va oferi replica nou-createi grupări locale, Fortuna, în fapt uşor cosmetizata Prahova 2010 Tomşani, patronată de către fostul sponsor mascat al trupei de pe „Ilie Oană”, omul de afaceri Radu Călin. Date bunele relaţii pe care le mai are cu SC FC Petrolul, Călin a reuşit să-i aducă pe „lupi” la Brazi, pentru a verifica stadiul la care se află echipa sa, al cărei obiectiv este promovarea în Liga a II-a. Totodată, şi Mircea Rednic, antrenorul „galben-albaştrilor”, va putea face o repetiţie, în condiţii de joc, cu formula pe care o va folosi în partida de sâmbătă, 18 august, ora 21.30, împotriva Rapidului, de pe teren propriu.

Apropo de acest meci, organizatorii au pus în vânzare biletele – ţinând cont de interesul mare suscitat în rândul ploieştenilor – încă de luni, 13 august. Zi în care s-au şi vândut în jur de 5.000 de tichete, anticipându-se că miercuri, 15 august, acestea vor fi epuizate, urmând a se combate, deci, cu casa închisă, aşa cum se spune. Preţurile vor fi aceleaşi ca la disputele precedente din actuala ediţie de campionat a Ligii I – contra Ceahlăului Piatra Neamţ şi a Oţelului Galaţi: 10 lei (peluze), 20 lei (tribuna a II-a), 30 de lei (tribuna I) şi 50 lei (tribuna 0).

De la jocul amical cu Fortuna Brazi va lipsi petrolistul Gheorghe Grozav (foto; www.gsp.ro), convocat, ca şi astriştii Silviu Lung jr. şi Valerică Găman, la echipa naţională a României, care va disputa miercuri, 15 august, un meci de pregătire, la Ljublijana, în compania formaţiei similare a Sloveniei. Grozav se va întoarce a doua zi în ţară şi se va pune sub comanda lui Rednic, pentru derbiul cu bucureştenii din cartierul Giuleşti.