Petrolul primește astăzi „întăriri”: revin la antrenamente Romario și Lică. În schimb, a redevenit inapt de joc Huja! Dar, continuă să mai fie și alte indisponibilități în lotul „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul primește astăzi „întăriri”: revin la antrenamente Romario și Lică. În schimb, a redevenit inapt de joc Huja! Dar, continuă să mai fie și alte indisponibilități în lotul „lupilor”!

De marți, 6 aprilie 2021, antrenorul principal al Petrolului, Octavian Grigore – căruia nu îi mai adaug și „titulatura” de interimar, cele două succese de când a fost instalat pe bancă determinându-l pe președintele executiv Costel Lazăr să-i dea încredere în continuare – îi va avea sub comandă, pentru prima oară de la venirea lui pe banca trupei „lupilor”, pe mijlocașul polivalent Romario Moise (foto sus, în echipament galben) și pe fundașul central Viorel Lică. Adică, aceia care erau accidentați de pe „vremea” demisului Viorel Moldovan. Dar, revenirea acestora este oarecum umbrită, să zic așa, de re-accidentarea, la Reșița – motiv pentru care a și fost înlocuit – a lui Marian Fernando Huja (foto jos). Portughezul de origine română s-a aflat la primul meci oficial al său în 2021 ca titular, în Banat, după cele câteva minute bifate pe finalul penultimului joc din sezonul regular, de acasă, contra echipei actuale de play-off CS Mioveni. Însă, despre situația medicală exactă a lui Huja, ca și de cele actuale ale lui Alexandru Saim Tudor și Mario Bratu, alți doi indisponibili pentru meciul împotriva formației CSM Reșița, se va afla concret tot astăzi. Atunci când, în afara lui Lică și Moise, se va antrena normal și Antoniu Manolache, după cele câteva zile în care a avut un program special de pregătire. În ceea ce îl privește pe Amidu Salifu, care reamintim că a acuzat probleme cardiace nerezolvabile, continuă discuțiile cu avocatul fotbalistului, iar Lazăr speră să ajungă, cât se poate de repede, la o reziliere amiabilă a contractului africanului, ce nu mai poate fi folosit deloc în acest sezon.

În altă ordine de idei, pentru joi, 8 aprilie, președintele Consiliului Director al ACS Petrolul ’52 Ploiești, Costel Lazăr, totodată șeful Executivului clubului găzarilor, a convocat Adunarea Generală a Asociaților, a cărei ordine de zi nu era cunoscută până în acest moment. Posibil, să se discute ce-a fost anul trecut și ce va mai fi în cel în curs. Oricum, deocamdată, echipa a scos 6 puncte din 6, în ultimul meci din sezonul regular și din primul din play-out, dar există și în continuare suporteri nemulțumiți, apreciind că prezența în această fază a competiției nu le face deloc cinste „lupilor”. Mai sunt cinci meciuri de bifat, Petrolul este pe primul loc în Grupa A, nu va avea nicio emoție până la final și, apoi, după 8 mai, pot să înceapă… luptele pentru „putere”! Deja, „concurența” – adunând timp destul de combatere pe tărâmul nemulțumirilor din ultimii trei ani – promite un viitor roz pentru club și echipă. Ca-n politică! De fapt, așa este peste tot, oricând cineva stă după colț, să prindă pe altcineva la cotitură! Va fi o vară fierbinte, cu de toate, ca… șaorma! Cine va avea de câștigat vom vedea abia în sezonul următor…

Foto: www.petrolul.ro