Petrolul renunță la „Formula 1” și pare a visa, acum, la… cai verzi pe pereți: dacă nu e Dorinel, poate altul ca el!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul renunță la „Formula 1” și pare a visa, acum, la… cai verzi pe pereți: dacă nu e Dorinel, poate altul ca el!

Așa cum a lăsat a se înțelege, încă de vineri noapte, imediat după al cincilea insucces, din tot atâtea meciuri ca antrenor al Petrolului, Constantin Schumacher (foto lângă titlu; www.digisport.ro) a renunțat, peste trei zile de la data partidei de acasă contra CSMS Iași, la cârma tehnică a echipei „lupilor”, odată cu el reziliindu-și, tot amiabil, contractul și principalul său colaborator și concitadin, secundul Dragoș Radu. Drept urmare, antrenamentele din această săptămînă – după cum notează www.fcpetrolul.ro -, până i se va găsi un înlocuitor lui Schumacher, vor fi conduse de către… noul preparator fizic, Cristian Dragotă, cel care fusese adus în locul italianului Michelle Bon, împreună cu antrenorul de portari, inamovibilul Cătălin Grigore.

Încă de la orele prânzului, în media apăruse informația conform căreia patronatul clubului găzarilor intrase deja în negocieri cu recordmenul selecțiilor la echipa națională a României, Dorinel Munteanu (foto în text; www.sport.bzi.ro), pus pe liber în primăvara anului trecut de conducerea Astrei Giurgiu, formație la care de altfel a avut un mandat destul de scurt. Dorinel Munteanu, sport.bzi.roProtocolar, Dorinel a declarat, pentru televiziunea DigiSport că, la Petrolul, există un… proiect atractiv și că – deși va fi extrem de greu – s-ar putea reuși salvarea de la retrogradare. Deci, ca discurs, nicio deseobire între de-acum fostul antrenor, Constantin Schumacher, și presupusul înlocuitor al lui, Dorinel Munteanu. Numai că, probabil tot gândindu-se la ce-l poate aștepta, în realitate, la Ploiești, Munteanu a depășit… deadline-ul impus de patronatul SC FC Petrolul și a ieșit din calcule, luni seară! Dar, tot în media centrală, se „vorbește” că onor conducerea „galben-albaștrilor” caută în continuare un tehnician cu nume, care să poată rezolva ce-o mai fi de rezolvat.

Cu alte cuvinte, după ce a dat în iarnă noua trupă pe mâna unui antrenor mai puțin experimentat, care – neajutat de lotul alcătuit de… alții! – a eșuat, deși venise pe „Ilie Oană” cu cele mai bune intenții, acum patronatul se gândește doar la… experiență. Să vedem însă ce tehnician din ultima categorie va accepta să o preia pe Petrolul, cu riscul de a-și adăuga în CV o eventuală retrogradare.

Ținând cont că, în acest moment, sunt fără angajament, dintre antrenorii cu mai vechi și mai multe prezențe în primul eșalon, Ioan Andone, reperat totuși, duminică seară, în loja stadionului Dan Păltinișanu, la meciul AFC Poli – CFR Cluj, Petre Grigoraș, despărțit de ASA după doar două meciuri disputate în 2016, și – de ce nu? – Gheorghe Mulțescu, iată care ar fi trei variante de posibili noi tehnicieni ai „lupilor”, pentru ultimul putând fi chiar al treilea mandat la Petrolul, dacă nu-l luăm în calcul și pe cel de după fuziunea cu Astra, din 2003. Liber este și Mihai Stoichiță, însă e aproape imposibil de crezut că „Lippi” ar fi uitat deja modul în care a fost forțat să plece de la Ploiești, pentru a-i face loc lui Schumacher.

Dată fiind situația clubului, în acest moment, cu datorii foarte mari și pericolul declarării falimentului peste mai puțin de o lună, cu un efectiv destul de subțire, cu doar 4 puncte în ierarhia la zi a play-out-ului Ligii 1 Orange, după trei runde, a se gândi la cei de mai sus pare mai degrabă a… visa la cai verzi pe pereți. De urmărit dacă nu cumva patronatul – consiliat de managerul sportiv Marius Nicolae – va scoate un (alt) iepuraș din joben!