Petrolul s-a despărțit definitiv de Amidu Salifu cu aproape două luni înaintea expirării contractului ghanezului. Problemele cardiace l-au scos din joc, încă din iarnă, pe fostul mijlocaș central al Fiorentinei!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul s-a despărțit definitiv de Amidu Salifu cu aproape două luni înaintea expirării contractului ghanezului. Problemele cardiace l-au scos din joc, încă din iarnă, pe fostul mijlocaș central al Fiorentinei!

Astăzi, 6 mai 2021, cu o lună și 25 de zile înainte de a-i expira contractul semnat cu Petrolul Ploiești pe 22 august 2020, angajament care avea prevăzută și o opțiune de prelungire în eventualitatea promovării echipei „lupilor”, mijlocașul central Amidu Salifu, originar din Ghana, a acceptat rezilierea, după negocieri purtate cu președintele executiv Costel Lazăr. Fotbalistul care a jucat la mai multe echipe din Serie A, B și C din Italia, precum Vicenza, Fiorentina, Catania, Modena, Perugia, Brescia, Mantova și Arezzo, sosind la Petrolul din Kuweit, de la Al-Salmiya, a avut un sezon regular destul de bun până în iarnă. Dar apoi, nu a mai primit dreptul de joc din partea medicilor de specialitate, din cauza unor probleme cardiace. Cele care nu i-au fost rezolvate nici în urma tratamentului medicamentos.

Ca urmare a acestor probleme de ordin medical, după un meci amical desfășurat pe terenul sintetic de la Izvorani, pe 16 ianuarie 2021, în compania CSO Plopeni (foto sus, în text), o formație din Seria a V-a a Ligii a III-a, Salifu a fost oprit de a mai juca, el nefăcând parte nici din delegația clubului găzarilor deplasată la Săcele și Tărlungeni, pentru cantonamentul de iarnă. În fapt, amicalul cu Plopeniul a fost ultima oară când fotbalistul care a evoluat vreme de 10 ani la „Viola” (foto jos, în text) a mai îmbrăcat echipamentul galben-albastru.

În data de 15 iulie 2014, Amidu Salifu înregistra cea mai mare cotă din carieră, pe www.transfermarkt.de, mai precis 1,5 milioane de euro, în prezent, evident după ce nu a mai jucat de anul trecut, scăzuse însă tocmai la… 100.000 de euro! La momentul venirii africanului în vârstă de 28 de ani și înalt de 1,82 metri la Petrolul, echipă de eșalon secund, acesta avea cel mai bun CV din întreg lotul ploieștenilor, iar absența sa din prima jumătate a anului în curs a afectat destul de mult gruparea finanțată de către Veolia România. Una care a ratat calificarea în play-off și, implicit, intrarea în lupta pentru promovare, dar se poate clasa prima în ierarhia finală a Grupei B din play-out. E drept, asta este numai o palidă consolare!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.ghanasoccernet.com