Petrolul s-a… „mutat” în Arabia Saudită! Și are parte, acolo, de vremuri și condiții mult mai bune decât la Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Două echipe de fotbal din prima ligă a Arabiei Saudite, antrenate de tehnicieni români, Al Ittihad, pregătită de ex-selecționerul Victor Pițurcă, și Al Faisaly, de către ex-dinamovistul, dar nu numai, Liviu Ciobotariu, au în componența lor actuală, în staff, respectiv pe teren, angajați de-acum ceva timp de la SC FC Petrolul. La meciul de sâmbătă, 13 februarie 2016, de pe terenul lui Al Faisaly, înainte de meciul câștigat de Al Ittihad cu scorul de 3-1, foștii petroliști au profitat de ocazie și s-au fotografiat împreună, marcând astfel revederea de acolo a translatorului lui Pițurcă, kinetoterapetul de meserie tunisian Mortadha Abdellatif (foto, al doilea de la stânga; Facebook), preparatorul fizic spaniol Ignacio „Nacho” Martinez (foto; primul de la dreapta) și masorul boldeștean Răzvan Negoiță (foto; cel dintâi de la stânga), alias „Burtă”, cu ex-atacantul „lupilor”, Abel Camara (foto; al doilea de la dreapta). Primii trei fac parte din staff-ul lui Al Ittihad, cel de-al patrulea fiind jucătorul lui Al Faisaly. Camara, un portughez originar din Guinea-Bissau, nu a fost uitat încă de către fanii ploieșteni, el nereușind să marcheze, ca vârf de atac, decât un… singur gol într-un sezon întreg, și acela în ultimul joc disputat la Brașov, cu defuncta Corona!

„Nici nu știți ce bucuroși am fost că ne-am reîntâlnit, deși departe de România, noi, cei care am activat la Petrolul, în perioada foarte bună a clubului, neuitând unii de alții” – ne-a spus Mortadha Abdellatif, rămas în continuare colaborator al lui Victor Pițurcă. Asta în vreme ce Nacho Martinez a mai trecut, între timp, și pe la chinezii de la Guanghzou R&F, în China, acolo unde a fost chemat de Cosmin Contra, cel care îl adusese, de fapt, la Ploiești. Răzvan Negoiță, după ce a ratat plecarea în India alături de cel care îi făcuse cadou un autotusim Seat, de culoare galbenă, este vorba despre Adrian Mutu, i-a rămas și el fidel lui Pițurcă, fiul lui, Răzvan Vivian Negoiță, preluând „ștafeta”, la Petrolul, de la tatăl său, în aceeași meserie. „Lui Camara îi merge foarte bine la Al Faisaly, după perioada mai puțin fastă de la Ploiești”, ne-a mai declarat Mortadha Abdellatif, cel care a adăugat că „ne-am amintit cu toții de momentele frumoase din România și vă mărturisesc, sincer, că am rămas cu toții suporteri ai Petrolului”!

De subliniat că Al Ittihad, în al doilea mandat al lui Pițurcă, merge ceas, fiind parte în lupta pentru titlu și calificată într-o competiție internațională de prim nivel, din zonă. Abel Camara, după ce SC FC Petrolul nu i-a activat clauza de transfer defintiv de la Beira Mar, din Portugalia, a trecut, ca fotbalist liber de contract, la Belenenses, tot un club iberic, care l-a împrumutat pentru un an în Arabia Saudită, la Al Faisaly. Ambele echipe antrenate de tehnicieni români beneficiază de condiții de pregătire și de joc la superlativ, la care în țara noastră nici nu ar fi putut visa.