Petrolul sau „U” la baraj? – aceasta a mai rămas dilema ultimei etape a ediției 2018-2019 a a campionatului Ligii a II-a

Dragos Trestioreanu -

Petrolul sau „U” la baraj? – aceasta a mai rămas dilema ultimei etape a ediției 2018-2019 a a campionatului Ligii a II-a

În urmă cu exact șase ani, SC FC Petrolul era gata să atace cu succes la București, pe „Arena Națională”, cea de-a treia finală a Cupei României din istoria sa. A  fost tot una cu victorie, ca și cele din 1963 și 1995. Astăzi, 1 iunie 2019, ACS Petrolul 52 Ploiești, prin a sa FC Petrolul, se pregătește ca, peste vreo două ceasuri, să câștige partida, din ultima etapă, cu mai mult ca sigur vicecampioana Academica Clinceni, formație care va  aborda confruntarea de la Ploiești fără destui dintre artizanii promovării matematice bifate în penultima rundă. FC Petrolul trebuie să-i învingă pe ilfoveni și să spere ca, pe ” Cluj Arena”, tocmai scăpată de grija unei mari penalizări de 9 puncte, ce-ar fi dus-o un nivel mai jos, Pandurii Târgu Jiu va respecta, cu fair play, competiția. Asta deși se speculează, de mai multe zile, că gorjenii ar fi venit în Ardeal cu… echipa a doua, una care a pierdut, recent, un joc-test cu… juniorii A ai clubului! Bref, Petrolul musai să învingă, iar dacă Universitatea Cluj nu câștigă, atunci „lupii” merg la baraj. Dacă nu va fi acest scenariu, Gigi Mulțescu – așa se aude și ar fi și pe deplin justificat – îi va conduce în viitorul sezon competițional tot în eșalonul secund. 

Ieri, din cauza ploii necontenite, cantitatea de apă căzută find și neașteptat de mare, Marinescu și coechipierii săi s-au văzut nevoiți să facă o încălzire scurtă pe… holul mare de la parterul tribunei oficiale, iar apoi să treacă, tot sub conducerea preparatorului fizic turc Yuksel Yeșilova, la o alergare prelungită tot sub stropii mari de ploaie. Și asta a  fost totul, pentru că nici nu se putea face altceva, tactic de exemplu, suprafața de joc fiind îmbibată mult cu apă. Însă, cum drenajul funcționează OK la arena  Ilie Oană, temerile că terenul nu va rezista astăzi, de la ora 17.00, cea la care va debuta și jocul de la  Cluj , chiar nu-și au rostul. S-au pus sub comanda lui Yeșilova, sub privirile colegilor de staff ai acestuia, 20 de fotbaliști, care au făcut antrenamentul cu zâmbetul pe buze și au intrat, apoi, în cantonament: portarii Lungu, Bolboașă și Brînză, plus jucătorii de câmp Olaru, Ghinga, Cazan, Țicu, Chindriș, Pușcaș, Marinescu, Nini Popescu, Saim Tudor, Ștefănescu, Moldoveanu, Arnăutu, Rusu și juniorii Enache, Bratu, Iacob și Niculae, ultimul fiind convocat din nou la echipa națională „U 15”. Nefiind inclușiîn  efectiv, pentru o decizie tehnică, respectiv fără drept de joc, Malakyan și Prunescu au lucrat la sala de forță, iar apoi au mai alergat puțin, și ei, prin ploaie. I-a imitat, mai puțin ieșitul și pe teren, Sarris. Nu s-au antrenat deloc accidentații Borța, Bucșa și Stoica, în vreme de Țigănașu și  Kozoronis… nu mai sunt petroliști, ei  reziliindu-și amiabil, deja, contractele cu clubul găzarilor, după cum a notat siteul oficial al „lupilor”, www.fcpetrolul.ro.

Fiind vorba despre o partidă cu miză, ca și aceea de la Cluj, în rest totul fiind deja stabilit, la Ploiești a fost delegată o brigadă de Liga 1, avându-l la  centru pe bucureșteanul Horia Gabriel Mladinovici, acesta urmând a fi asistat de craioveanul Daniel Mitruți și de brăileanul Marius Cristian Marchidanu – un trio cu înălțime, la stat, excepție făcând, oarecum, rezerva centralului, Marius Chițu, din Târgoviște. Observator de arbitri va fi Bogdan Zanfirescu (Botoșani), iar cel de joc –  sibianul Traian Marcu.

Foto: www.fcpetrolul.ro