Petrolul se ţine scai de plutonul contracandidatelor la retrogradare, şi după meciul contra echipei CS Mioveni

Redactia -

Petrolul se ţine scai de plutonul contracandidatelor la retrogradare, şi după meciul contra echipei CS Mioveni

Luni, 30 aprilie 2012, SC FC Petrolul şi-a mai trecut în cont încă o victorie, antrenorul principal Ghoerghe Mulţescu rămânând neînvins cu „lupii” săi şi acumulând – de la instalarea pe banca tehnică a ploieştenilor, în urmă cu  cinci etape – nu mai puţin de 11 puncte, după trei succese şi două rezultate de egalitate, 10 goluri marcate şi doar 4 primite. Contra echipei CS Mioveni, petroliştii au început în forţă. După două atacuri eşuate, ulterior unor faze de efect ale lui Damien Boudjemaa (în stânga, urmărind un duel aerian al lui Ionuţ Voicu cu golgheterul din retur al echipei găzarilor, priviţi de arbitrul Teodor Crăciunescu; foto: Ionuţ Borcan), Patrick Osiako şi şi Hamza Younes, a venit şi golul. În minutul 7, la o centrare de pe stânga, marca „Florentin Dumitru”, uşor deviată de către un fundaş argeşean fost elev al lui Vivi Răchită, la CSM FC şi FC Ploieşti, Eugen Crăciun, împrumutat de Dinamo la formaţia lui Marian Pană, a lovit mingea greşit, cu corpul, şi a direcţionat-o în plasă, din „6 metri”, pe lângă propriul portar, Octavian Popescu. Galeria Petrolului, din nou la înălţime, dădea deja recital, obligându-i pe favoriţi să accelereze mereu spre buturile Miovenilor. Pe cale de consecinţă, Boudjemaa (19) – la capătul unei faze de toată frumuseţea, începută de Monsef Zerka, cel care l-a deschis în careul mare, spre linia de fund a terenului, în dreapta, pe Younes, şi continuată inteligent de tunisian, cu o pasă înspre punctul de la „11 metri” – a trimis mingea în poarta goală, pentru 2-0. Până atunci, oaspeţii nici nu au putut să-i dea emoţii lui Hamutovski, goal-keeper-ul gazdelor. Din nefericire, pe acest fond de explozie a băieţilor lui Gigi Mulţescu, vârful împins Zerka l-a lovit, imprudent, cu piciorul, în zona capului, pe Ionuţ Voicu şi l-a obligat pe arbitrul Teodor Crăciunescu să ia o decizie drastică: cartonaş roşu! Era minutul 42 şi dezechilibrul numeric anunţa o repriză infernală pentru Petrolul.

Totuşi, deşi cu un jucător mai puţin pe teren, tot gazdele au avut prima ocazie de gol a celui de-al doilea mitan, excelentul Boudjemaa punându-i un balon, pe stânga, aceluiaşi Younes (53), care a scăpat singur în careul mare, a tras la colţul lung, însă Popescu a avut o intervenţie de senzaţie, opunându-se majorării scorului. Abia la finele primului sfert de oră al părţii a doua a jocului, a reuşit şi CS Mioveni să ameninţe poarta Petrolului, atunci când fostul „lup”, în două rânduri chiar, în Liga a II-a, fundaşul central Radu Barbu, a trimis periculos, cu călcâiul, din careul mic, mingea recepţionată din cornerul de pe dreapta executat de căpitanul Cosmin Năstăsie. Dar Sony Mustivar a salvat de lângă bara stânga a buturilor bielorusului. Culmea, tot Barbu i-a mai dat emoţii lui Hamutovski, în minutul 68, şutul lui puternic, de la 25 de metri, nefiind însă cu noroc pentru el, balonul trecând pe lângă celălalt stâlp. Imediat, Younes a avut un nou assist perfect pentru Boudjemaa (68), francezul l-a depăşit, ca un TGV, pe Crăciun şi a trimis, apoi, printre picioarele lui Popescu, din unghi. S-a făcut de 3-0 şi emoiţiile s-au mai risipit, chiar dacă Mulţescu l-a retras, curând, de pe teren, pe „cocoş”, aplaudat de tot stadionul. Maurul şi-a făcut datoria…

Argeşenii au avut noroc doae când s-a intrat în ultimul sfert de oră al întâlnirii, scăpat singur pe stânga, brazilianul Roberto Ayza a şutat cu ochii închişi, dar Cristian Melinte, căpitanul Petrolului în absenţa lui Daniel Opriţa, suspendat ca şi Bogdan Străuţ şi Vincent Bikana, a deviat uşor mingea la colţul drept, păcălindu-l pe Hamutovski. Până la sfârşitul meciului, „galben-verzii” au mai avut două oportunităţi de a reduce din handicap, dar Claudiu Ionescu (79) nu a găsit colţul lung, de pe stânga, iar apărătorul buturilor ploieştenilor s-a opus şutului lui Gabriel Enache (81), expediat la cel scurt, de pe partea opusă. Ultimul cuvânt l-a avut totuşi acelaşi pasator perfect din acest meci, Younes, assistul lui pentru Adrian Borza continuându-se cu o execuţie de clasă a rezervei, şut în diagonală spre vinclu. Moment în care, şi Popescu a avut o replică pe măsură – cu un reflex de zile mari. Astfel, cu 3-1 (2-0) s-a încheiat un meci diificil, mai greu decât a arătat-o rezultatul final, însă în care Petrolul a fost clar echipa ce a meritat pe deplin victoria. Păcat că, de pe bancă, nu au apărut soluţii, numai Mihai Tudor mulţumindu-şi antrenorul, în vreme ce debutantul Olivian Surugiu şi, chiar, Borza i-au făcut un car de nervi, cel dintâi trebuind să fie înlocuit, fiindcă i-a recidivat o accidentare din iarnă. Urmează partida de joi, 3 mai, la Steaua, apoi, la numai trei zile, derbiul Ploieştiului din Liga I, dintre Petrolul şi Astra. Lupta continuă, „lupii” ţinându-se scai de contracandidate. Ceea ce este foarte bine!

SC FC PETROLUL: Hamutovski 6.5 – Melinte 6 (cpt), Linares 7, Ben Djemia 7, Fl. Maxim 6.5 – Mustivar 6.5, Osiako 6.5 – Fl. Dumitru 6.5 (62 – Surugiu 5; 80 – M. Tudor), Boudjemaa 8.5 (70 – Ad. Borza 5.5), Younes 8 – Zerka 5. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

CS MIOVENI: O. Popescu 6 – I. Voicu 5.5 (46 – Cl. Ionescu 6), R. Barbu 6, Ad, Iordache 5.5, E. Crăciun 4 – Isipir 5.5, C. Năstăsie 5.5 (cpt) – G. Enache 6, Ayza 7, Zuluf 5.5 (59 – Mandea 5.5) – Ad. Neaga 5 (59 – Mărgăritescu 5.5). Antrenor: Marian Pană.

Au arbitrat: Teodor Crăciunescu 7 (Râmnicu Vâlcea) – Sebastian Gheorghe 7.5 (Suceava) şi Bogdan Gheorghe 7.5 (Bucureşti).

Observatori: Paul Mincu (Bucureşti), pentru joc, şi Victor Dan Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: G. Enache (11), Melinte (36), Ispir (38), Ayza (45+1), I. Voicu (45+2), Mărgăritescu (74), Younes (89).

Cartonaş roşu: Zerka (42).