Petrolul și-a tras un… samurai

Dragos Trestioreanu -

Petrolul și-a tras un… samurai

După ce au avut un antrenament mai ușor, în dimineața ulterioară remizei albe cu Vojovodina Novi Sad, locul al patrulea în ediția precedentă a primului eșalon din Serbia, fotbaliștii de la Petrolul au primit, apoi, o după-amiază liberă, în cea de-a cincea zi a stagiului de pregătire și meciuri-test de la Zlatibor. Ghinion însă, fiindcă a plouat, motiv pentru care Laurențiu Marinescu și noii sau mai vechii săi coechipieri să-și petreacă timpul în hotelul Palisad, din stațiunea Zlatibor. Stațiune care îi va găzdui până pe data de 4 iulie 2015. Sâmbătă însă, potrivit www.fcpetrolul.ro, s-a revenit la programul obișnuit din zilele fără joc amical, adică la două ședințe de pregătire. Dimineața, a fost una condusă de preparatorul fizic Ionel Tămășan, fost la lotul național de atletism al României, veteranul „scoțând untul” din jucătorii lui Selymes Tibor, și el bine cunoscut ca adept al unei pregătiri fizice fără cusur. Au participat și noile achiziții, Adrian  Ropotan și moldoveanul de peste Prut, Nicolae Milinceanu. Iubitul fotomodelului Raluca Ogică, fiica fostei „vedete” a… Loteriei Române de acum câțiva ani, Stelian Ogică, s-a afișat cu un look de samurai, mai precis cu părul prins într-un coc la spate (foto, în bluză de trening; www.fcpetrolul.ro). Pentru a ajunge la același nivel de pregătire fizică precum noii săi colegi de echipă, Ropotan a trebuit să parcurgă etapele unui antrenament suplimentar cu profesorul Tămășan, ca și nou-venitul Milinceanu, de altfel, dar și „mai vechii” Ismail Ahmed Kadîr Hassan și Harlem-Eddy Gonohere, ambii rămași ceva mai în urmă, din acest punct de vedere. Ca vecini de pregătire, conform siteului oficial al clubului găzarilor, „lupii i-au avut, la „Sportski Central Cajetina”, pe baschetbaliștii cadeți ai Serbiei, campioni mondiali, care au lucrat tot fizic. Fotbaliștii au avut parte însă și de lucrul cu mingea, dar numai pe o jumătate de teren.

Seara, petroliștii au avut în program un antrenament preponderent tehnico-tactic, în perspectiva celui de-al treilea test de la Zlatibor, cel de duminică, 28 iunie, contra unei alte formații din prima ligă a Serbiei, FK Spartak Subotica, locul 11 în ultima ediție a Super Ligii Serbiei, cu 34 de puncte, la 37 de campioana Partizan Belgrad. Spartak este antrenată de un muntenegrean, Stevan Mojsilovic, și are în lot și un atacant din Kazhastan, Maxim Fedin. Meciul amical va debuta la ora locală 18.00 (un ceas mai târziu în România). La al doilea antrenament al zilei de sâmbătă, dacă Marian Dean Beța, absent la testul cu Vojvodina Novi Sad, a fost prezent la program, în schimb, Yohan Bocognano a lipsit la fel ca la disputa de joi, nefiind încă recuperat. Tot în afara terenului a rămas un alt absent de atunci, Cheikh Diarra, și el având probleme medicale la genunchiul stâng, la care a suferit o plastie de ligamente. Săptămâna viitoare, „galben-albaștrii” vor mai bifa meciurile-test cu FK Jagodina (30 iunie), FK Borac Cacak (2 iulie) și FC Mladost Lucani (3 iulie) – și aceste grupări fiind tot din primul eșalon local și au terminat sezonul trecut pe pozițiile a X-a, a XIII-a și, respectiv, a VII-a.

În altă ordine de idei, clubul găzarilor nu a făcut încă anunțul semnării unui nou contract de către portarul titular al său din ultimele două sezoane ale Ligii I, Peterson dos Santos Pecanha, actualul urmând a-i expira chiar în ziua partidei amicale cu Jagodina. Prezent la Zlatibor, despre Pecanha s-a scris, destul de recent, că ar fi acceptat să-și pună apostila pe un nou angajament cu SC FC Petrolul, întins pe doi ani. Însă, confirmarea oficială se vede că întârzie, motiv pentru fani să aibă emoții în privința continuării brazilianului la trupa „lupilor”. De nu s-ar duce altundeva… bine antrenat de Cătălin Grigore, tehnicianul său preferat!