Petrolul și Tărlungeniul, iar împreună! Ultima confruntare contra Unirii a fost a unui… alt Petrolul, defuncta SC FC Petrolul, care a câștigat cu scor de set de tenis un meci din Cupa României, acum cinci ani și mai bine!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul și Tărlungeniul, iar împreună! Ultima confruntare contra Unirii a fost a unui… alt Petrolul, defuncta SC FC Petrolul, care a câștigat cu scor de set de tenis un meci din Cupa României, acum cinci ani și mai bine!

În același timp cu rezolvarea problemei gazdelor stagiului de pregătire montană din perioada 16-31 ianuarie 2021, Săcele și „Hanul Mureșenilor”, cel din urmă un stabiliment de patru stele prezentat deja de www.gazetaph.ro, dar la care nu se va putea beneficia de sectorul de spa, închis pentru public, din cauza pandemiei de coronavirus, s-a reușit și închirierea unui teren pentru antrenamente. În complexul sportiv al unei foste divizionare B locale, Unirea Tărlungeni, există teren atât cu iarbă naturală, cât și sintetică, astfel că nu vor exista dificultăți în privința desfășurării ședințelor de pregătire, indiferent de condițiile meteorologice din a doua jumătate a lunii în curs. Distanța dintre Săcele și Tărlungeni este scurtă, de de numai 8 kilometri, care se pot parcurge cu autocarul în nici 10 minute.

Ultima întâlnire cu o echipă de la Tărlungeni, Unirea, a unei formații purtând numele de Petrolul, defuncta SC FC Petrolul, a avut loc pe 23 septembrie 2015, în meciul câștigat cu 6-0, pe arena Tineretului, din Brașov, programat în cadrul „16”-imilor Cupei României. Asta pe vremea când antrenor principal al „lupilor” era Eusebiu Tudor, mai recent despărțit, împreună cu șeful de staff tehnic al lui, un alt ex-petrolist, Mihai Teja, de prim-divizionara FC Voluntari. Golurile ploieștenilor au fost marcate atunci de Alexandru Benga, Toto Tamuz (2 goluri), fost jucător atât la falimentatul club al găzarilor, cât și la actualul, Dacian Varga, un  moldovean de peste Prut, Nicolae Milinceanu, și Valentin Lemnaru. Era toamna ultimului sezon al SC FC Petrolul în Liga 1, în vara următoare, în 2016, retrogradând și intrând și în faliment, dispărând din fotbalul autohton. Însă, „pe repede înainte”, s-a născut un alt Petrolul, aflat acum, încă, în eșalonul secund. 

Foto: Andrei LUDOȘAN și www.liga2.prosport.ro