Petrolul, tot cu Nike mai departe. Cu un nou look și mulți jucători noi!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, tot cu Nike mai departe. Cu un nou look și mulți jucători noi!

Miercuri, după ora prânzului, SC FC Petrolul și-a invitat fanii pentru a le prezenta noul echipament pentru sezonul 2015-2016 al Ligii 1, la hypermarketul Carrefour, din Ploiești. Au fost mai puțini suporteri ca în ultimii doi-trei ani, dar nu mai puțin entuziaștii, noii și mai vechii componenți ai lotului „lupilor” fiind primiți, în spațiul special amenajat, pe acordurile imnului clubului, intonat de către cei prezenți, jucătorii fiind impresionați și de aplauzele simpatizanților. Câțiva dintre petroliștii lui Selymes Tibor, acompaniat la fața locului de directorul departamentului de marketing, Iuliano Ene, antrenorul secund Valentin Sinescu și team-managerul Cristian Vlad, au fost pe post de… modele, defilând îmbrăcați în echipamentul care se va folosi la meciurile de acasă – galben cu pătrățele mici albastre pe față, respectiv galben pe spate, cu șorturi albastre – și la cele din deplasare, complet violet. Au fost prezentate și treningurile, și tricourile de antrenament. În rol de manechin și-au intrat, cu acest prilej, Harlem-Eddy Gnohere, zis Bizonul, Alexandru Chiriță, Nour Hadhria, Laurențiu Marinescu, Yohan Bocognano și Jeremy Faug-Porret (foto, de la stânga la dreapta; www.fcpetrolul.ro). Și se poate spune că și l-au jucat cu talent!

De față au fost atât fotbaliști care au semnat deja contracte de joc cu SC FC Petrolul, cât și cei rămași din lotul ediției trecute. Dar au mai venit și cei care nu au parafat încă angajamente cu clubul găzarilor, fiind încă în probe. A lipsit Vlad Rusu, aflat în negocieri la acea oră, pe care le-a terminat după festivitatea de la Carrefour, tânărul atacant constănțean venit de la defuncta Academica Argeș Pitești parafând un contract întins pe două sezoane. Nu au fost de față nici Peterson dos Santos Pecanha, care a avut seara ultima discuție pentru prelungirea contractului, și Andrei Peteleu, încă gripat. Iată care au fost cei prezenți: Alberto Cobrea, Mirel Bolboașă, Iuliu Oprea și Vasile Curileac, adus de la FC Botoșani (portari); Marian Dean Beța, Marian Ionuț Marin, Roberto Alecsandru, Yohan Bocognano (ex-Inter Baku, prima ligă din Azerbaidjan), Yanis Benstiti (Villemomble Sports, liga a V-a franceză), Jeremy Faug-Porret (fundași); Laurențiu Marinescu,  Sanaa Altama, Ismail Ahmed Kadîr Hassan, Florent Andre (Olympique Nîmes, liga a II-a franceză), Abdellah Zoubir (Istres, liga a III-a franceză), Nour Hadhria (Club Athletique Bizertin, liga I tunisiană), Alexandru Chiriță (mijlocași); George Mareș, Cehikh Alan Diarra, Harlem-Eddy Gnohere, Alexis Sainrimat-Moreira (atacanți). A mai fost prezent și un fost junior al găzarilor, trecut pe la Dinamo II și aflat acum în probe, Sebastian Petre.

Într-un sincron acordat televiziunilor prezente în incinta hypermarketului, noul antrenor principal, Selymes Tibor, s-a declarat încântat de echipament și a spus și că ar mai fi nevoie de patru jucători, pentru posturile de fundaș central, mijlocaș central, mijlocaș lateral și atacant, care probabil că urmează a sosi fie până la plecarea în turneul din Serbia, de la Zlatibor, fostul loc de cantonament al campionilor en-titre ai baschetului masculin autohton, CSU Asesoft Ploiești, fie direct la hotelul Palisad, stabiliment de patru stele din țara vecină. Printre viitoarele adversare se numără Mordovia Saransk (Rusia), Vojvodina Novi Sad și Jagodina (ambele din Serbia). Reamintim că vineri, 19 iunie 2015, ora 18.00, Petrolul va susține un joc-test în deplasare, în compania vicecampioanei Ligii A Prahova, CS Blejoi, iar duminică, 21 iunie, se va zbura spre Belgrad, drumul până la Zlatibor făcându-se cu autocarul propriu.