Petrolul tratează foarte serios deplasarea de la Târgu Jiu. Mutu și ai săi – de sâmbătă în Gorj pentru meciul de luni, cu Pandurii!

Redactia -

Petrolul tratează foarte serios deplasarea de la Târgu Jiu. Mutu și ai săi – de sâmbătă în Gorj pentru meciul de luni, cu Pandurii!

Dacă, aproape de regulă, echipele din Liga I se deplasează în localitățile de domiciliu ale echipelor adverse cu o zi înainte de un meci oficial, doar dacă distanțele sunt foarte lungi făcând-o cu 48 de ore înainte de un duel, SC FC Petrolul a arătat că acordă o foarte mare atenție partidei de luni, 15 septembrie 2014, ora 21.00, în direct pe „Look Plus”, de la Târgu Jiu, cu Pandurii. Astfel, „lupii” au părăsit Ploieștiul, luând direcția reședinței județului Gorj, încă de sâmbătă, stând astfel ceva mai mult de două zile la fața locului, ținând cont că meciul cu trupa lui Petre Grigoraș se va termina aproape de miezul nopții de luni spre marți. În conferința de presă în care a prefațat disputa cu „alb-albaștrii”, antrenorul oaspeților, Răzvan Lucescu (foto; www.fcpetrolul.ro), și-a manifestat satisfacția că îi va avea la dispoziție pe trei dintre titularii indisponibili, Jean-Alain Andre Fanchone, Adrian Mutu și Toto Tamuz, declarând și că ar putea să includă în raportul de joc, ca rezervă, pe unul dintre jucătorii uruguayeni nou-transferați, Rodrigo Pastorini de Leon sau Sebastian Agustin Gallegos Berriel. Asta dacă nu cumva se va vedea obligat chiar să apeleze la ambii echipieri sud-americani. Ținând cont că Ovidiu Hoban a fost achziționat de Hapoel Beer’Sheva, vicecampioana Israelului, Peterson dos Santos Pecanha nu este pe deplin recuperat după disjuncția la umăr suferită la meciul de la Craiova, cu CS Universitatea, Juan Angel Albin mai are nevoie de timp până va fi din nou apt de joc, iar Filipe Teixeira și Geraldo Alves sunt suspendați, este posibil ca Lucescu jr. să opteze pentru următoarea formulă de echipă: Cobrea  – Alcenat, Gerson, Satli, Beța – Mustivar, Pablo de Lucas – Priso, Ad. Mutu, Nepomuceno – Tamuz, având ca rezerve pe portarul Bolboașă și pe jucătorii de câmp Fanchone, I. Filip, L. Marinescu, Astafei, Pastorini și N’Koyi. Sosit înaintea lui Ionuț Filip la Petrolul, nu ar fi exclus însă ca Gallegos să fie preferat ex-gălățeanului, existând un mijlocaș central pe lista jucătorilor de schimb – ex-căpitanul Marinescu.

Tehnicianul Petrolului are drept obiectiv fixat de patronatul clubului adjudecarea a nouă puncte din tot atâtea posibile în confruntările de la Târgu Jiu, cu Steaua, de la Ploiești, și la Chiajna, cu Viitorul, însă recunoaște, pentru început, dificultatea celei cu Pandurii, echipă care a debutat foarte slab în actuala ediție de campionat, însă pare a fi revenit pe linia de plutire după succesul din etapa precedentă, de la Mediaș, în dauna formației Gaz Metan. Răzvan Lucescu a spus că trupel pregătite de Grigoraș sunt ofensive și pun probleme. Dacă Petrolul a recuperat dintre accidentați, la fel s-a întâmplat și cu gazdele de astăzi, brazilianul Elton da Silva revenind după o pauză survenită ulterior primei etape, ca și elvețianul Gezim Shalaj, absent la un joc. Tehnicianul gorjenilor mizează pe inspirația tandemului de mijlocași ofensivi, Dan Nistor – Mihai Răduț, ca și pe puternicul atacant Deyvidas Matulevicius, internaționalul lituanian întorcându-se pe teren după o perioadă de timp mai lungă, în care a acuzat, și el, probleme de ordin medical. Petre Grigoraș ar putea opta, în meciul împotriva Petrolului, pe următorul „11”: Stanca – Ungurașan, Erico da Silva, Paraskevas, Momcilovic – Elton da Silva, P. Anton – Buleică, Nistor, Răduț – Matulevicius, avându-i pe bancă pe Gliwa, Pleașcă, Shalaj, Nicoară, Iorga, Predescu și ex-petrolistul Mihai Roman II. În pauza prilejuită de întreruperea competiției, pentru a face loc meciului echipei naționale a României, cu Grecia, din deplasare, conducătorii de la Pandurii au legitimat doi jucători noi – slovenul Nejc Mevlja (fundaș central) și croatul Matja Sremkar (atacant), dar care nu este sigur dacă vor fi incluși în raportul de joc. În această perioadă de stop competițional, gorjenii au disputat un meci amical cu o echipă din Liga a III-a, SCM Argeșul Pitești, pe care l-au câștigat la scor: 8-2! Potrivit unui obicei de dată mai recentă, gazdele îi vor oferi unui fost jucător al formației lor, Constantin Frimu, în prezent antrenor la centrul de copii și juniori al clubului, onoarea de a da lovitura de începere a meciului dintre Pandurii și Petrolul.

În altă ordine de idei, invitat de către jurnaliști să comenteze înlocuirea din funcție a team managerului Cristi Vlad, anunțată cu doar câteva zile înaintea deplasării de la Târgu Jiu, antrenorul „lupilor” a declarat că astfel de episoade sunt ceva normal pentru un club de fotbal, dar că dorește să existe unitate între conducere, tehnicieni, jucători și suporteri, în vederea obținerii rezultatelor dorite, pe viitor. Astfel, Lucescu jr. a evitat, diplomatic, un punct de vedere tranșant cu privire la schimbarea produsă în rândul oficialilor de pe bancă, locul lui Vlad, la partida contra Pndurilor, urmând a fi luat de nou-înscăunatul director sportiv Dan Dorobeț, revenit în organigrama SC FC Petrolul, după o anumită perioadă de timp. Partida de luni va fi condusă la centru de către Lucian Rusandu, din Sfântu Gheorghe, cel căruia oficialii ploieșteni i-au reproșat neacordarea a două lovituri de pedeapsă în prima repriză a meciului de la Cluj, cu Universitatea, din optimile Cupei Ligii, pierdut de Petrolul, scor: 0-1! El va fi asistat de Vladimir Urzică, din Piatra Neamț, și Gabriel Bârjac (Zalău), rezervă fiind concitadinul celui din urmă, Paul Unimatan. Observator de joc a fost delegat Ion Craiu (București), iar pentru arbitraj – Szekely Zoltan, din Baia Mare, fost tușier, cu ecuson FIFA, în lotul primului eșalon fotbalistic autohton.