Petrolul trebuie să stingă „lanterna roșie”… fără mintea luminată. La Brăila, lipsește Marinescu!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul trebuie să stingă „lanterna roșie”… fără mintea luminată. La Brăila, lipsește Marinescu!

În următoarele trei etape, FC Petrolul Ploiești se va duela cu echipe clasate în subsolul ierarhiei la zi, prima confruntarea fiind cea de astăzi, 3 noiembrie, ora 12.00, în direct pe DigiSport 1, Telekomsport 4 și Look Sport/Plus, de pe terenul poate cel mai prost din toată liga a doua, cel de la Brăila. Echipa locală, Dacia Unirea, antrenată de un fost internațional important, Florentin Petre, nu a bifat în 14 etape nici măcar o victorie și deține „lanterna roșie”. Totuși, nu va fi meci un meci simplu, deoarece FC Petrolul, spre deosebire de altădată s-a deplasat în urbea de la malul Dunării fără căpitanul Laurențiu Marinescu, nici Sebastian Ghinga și Toto Tamuz neaflându-se în autocarul pentru Brăila.

Octavian Grigore, revenit pe banca Petrolului, după ce fostul antrenor principal Leo Grozavu a fost demis, dorește cu siguranță, ca și jucătorii lui, să lege al treilea meci consecutiv cu victorie, debutul din deplasare, din Colentina, consemnând un 2-1 cu Daco-Getica, urmat la începutul acestei săptămâni de punerea… indigoului, ca rezultat al partidei cu  SSC Farul Constanța, pe disputa din capitala țării. Și azi, un 2-1 la Brăila ar fi numai bun, pentru că tot 3 puncte s-ar contabiliza. Evident, date fiind diferențele dintre cele două combatante, din toate punctele de vedere, suporterii „lupilor” visează la un succes concludent, la spectacol și goluri multe. În absența minții luminate, Marinescu fiind absent din cauza problemelor provocate de o lovitură primită la genunchi, în meciul precedent, este posibil ca procesul de creație să fie îngreunat. Absenți vor fi și Ghinga și Tamuz, ambii în recuperare după diverse accidentări, dar acestea nu ar fi atât de importante precum cea a lui „Marin”. Incert era ieri, dar a plecat și el, până la urmă, spre Brăila, unicul străin rămas în lot, olandezul Jeroen Lumu. Tavi Grigore a optat, așa cum mai făcea și în loigile a patra și a treia, când se afla pe banca găzarilor, pentru deplasarea a 19 fotbaliști, din care va alege, se speră, cel mai bun „11” și cele șapte rezerve. Se pregătesc de meci, acum, la Brăila, pentru disputa cu Dacia Unirea, portarii Bolboașă și Tordai, ca și jucătorii de câmp Olaru, Antoche, Cazan, Țigănașu, Plămadă, Velisar, Chindriș, Cruceru, Danci, Ciocâlteu, Lumu, Popescu, Herea, Tudor, Ștefănescu, Grecu și Arnăutu. 

Gazdele au mare foame de puncte, dar mai puțin valoarea de a le și obține, bilanțul de până acum fiind elocvent: cinci remize, nouă înfrângeri, 12 goluri marcate, 42 primite și 5 puncte, adică la nu mai puțin de 24 de lungimi de adversara  de peste mai puțin de două ore! Dacia Unirea Brăila era să nu se mai înscrie în actuala ediție, până la urmă, cu Cristian Hossu ca manager general și Gheorghe Barbu, pe postul de antrenor principal, și având în componență și doi foști petroliști, portarul Raul Avram, uns căpitan al „marinarilor de apă dulce” și atacantul ex-golgheter Roland Stănescu, cel din urmă reziliindu-și contractul după scurgerea a puține etape și fiind de-atunci liber de contract, s-a sperat la ceva bun. Au fost fluctuații în efectiv, meciuri pierdute destule, o schimbare de tehnician, Florentin Petre în locul lui Gică Barbu, apoi renunțarea la serviciile lui Hossu, cel care – ca fost impresar – adusese jucători, dintre care destui străini, unii chiar promițători precum fundașul central francez Claudiu Anderson-Merville, cel tunisian, Hamza Ben Abda (23 de ani), mijlocașul chinez detașat de CFR Cluj, Lü Yuefeng, alți mijlocași, precum olandezo-angolezul Adreano van den Driest (26 de ani) și francez-marocanul Stephane Le Metayer (25 de ani) și atacantul camerunez Bertrand Bebey (27 de ani).

Partida de la Brăila va fi condusă de Cătălin Buși, un arbitru de prim eșalon, care a mai arbitrat-o pe Petrolul, vâlceanul fiind asistat de c[tre doi botoșăneni, Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză, toți urmând a fi monitorizați de celebrul ex-cavaler al fluierului, Constantin Gheorghe, alias „Costică Suceavă”, tatălui tuișierului purtător, și el, al ecusonului FIFA, Sebastian Gheorghe. Observator de joc este un băcăuan cu nu mai puțin de trei prenume, Ion, Gabriel și Flaviu, numele de familie fiindu-i Pop.

Foto: www.fcpetrolul.ro și wwwdaciaunireabraila.ro