Petrolul – UTA, ce vremuri! A fost odată… Va mai fi și în seara asta? Așa ar trebui!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul – UTA, ce vremuri! A fost odată… Va mai fi și în seara asta? Așa ar trebui!

Odinioară, un meci între două foste campioane ale provinciei – deși, acum, doar una se laudă, pe stadionul provizoriu pe care joacă, că ar fi peste toate din afara Bucureștiului! -, precum Petrolul și UTA, ar fi fost unul de sold-out. Acum, combatantele sunt în eșalonul secund, iar cea oaspete a arenei Ilie Oană a ajuns să evolueze acasă pe un teren cu… iarbă artificială! Rămâne de văzut care mai sunt ambițiile unui duel între doi antrenori cu mare experiență, Octavian Grigore și, respectiv, Ionuț Popa.

Meciul dintre FC Petrolul Ploiești și UTA Arad, urmașele unor foste campioane ale provinciei, a fost încredințat unei brigăzi din lotul Ligii 1, iar rezervă va fi celebrul bucureștean Alexandru Tudor! La centru a fost delegat un concitadin al celui poreclit Brad Pitt, mai exact Florin Miron, care va fi asistat la cele două linii de constănțeanul Sebastian Stoianov și de către un alt bucureștean, Vlad Bârleanu, iar observatorii vin mai de departe, Tamaș Zoltan (Odorheiu Secuiesc), pentru arbitraj, și Dorinel Dincă, din Călărași, pentru joc. Programarea acestui derbi de tradiție într-o joi, zi de lucru din partea a doua a săptămânii, chiar și de la ora 19.30, i-a supărat peste poate pe ultrașii de la Peluza 1. Ei au protestat din nou pentru astfel de decizii ale FRF și televiziunilor, printr-un nou comunicat, iar fanii arădenii au anunțat că, tot în semn de protest, nu au făcut deplasarea la Ploiești, optând probabil pentru o vizionare pe DigiSport, Telekom Sport și/sau Look Sport/Look Plus! Dar, mai mult ca sigur, poate în sectorul destinat fanilor oaspeților, poate altundeva pe „Ilie Oană”, ca de obicei îmbrăcat în culorile roș-albe și cu steagul în aceleași culori, va fi prezent un vechi suporter al „Bătrânei Doamne”, prahoveanul Nicolae Vereu, oficial al echipei CS Cornu!

Una peste alta, va fi un meci în care orice va fi posibil, terenul fiind foarte bun chiar și după desfășurarea a două jocuri în week-end-ul trecut, cele trei puncte fiind extrem de dorite de ambele combatante. Pentru Petrolul, a șasea victorie consecutivă, toate în mandatul lui Tavi Grigore, ar fi vitală pentru menținerea pe locul al doilea, unul promovabil, din ierarhia la zi a Ligii a II-a. Vor fi și absențe în cele două efective, la oaspeți vor juca și străini, la gazde, nu, dar lotul mai bun, cel puțin înaintea primului fluier, este 100% al Petrolului. Grupare aflată înaintea penultimului duel de acasă din acest an și a unei „duble de foc”, în deplasare, la Academica Clinceni și, respectiv, Sportul Snagov. Cu atât mai mult, Marinescu și compania trebuie să câștige (și) astă-seară, indiferent de adversar, indiferent de vreme!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.uta-arad.ro