Petrolul va ajunge la Timișoara în două „bucăți”. Oprire la Sibiu pentru „lupi”

Dragos Trestioreanu -

După ce echipa nu mai contenea cu eșecurile consecutive, în acest an, patronatul SC FC Petrolul a luat o decizie radicală – blocarea salariilor, „asezonată” cu renunțarea la deplasarea cu avionul pe distanțele lungi, singurul mijloc de transport admis, oriunde se merge, fiind autocarul clubului. Cum următorul meci din play-off, cel cu ACS Poli, se va desfășura la Timișoara, marți, 29 martie 2016, de la ora 20.30, iar peste numai doar patru zile va veni rândul partidei cu FC Voluntari, de sâmbătă, 2 aprilie, 16.30, pentru a se evita oboseala jucătorilor, s-a luat hotărârea unei opriri pe drumul spre Banat. Așa se explică plecarea încă de duminică, ulterior efectuării unui antrenament și servirea prânzului. Spre seară, delegația Petrolului a ajuns la Sibiu și s-a cazat la hotelul Class, urmând ca luni să se continue drumul spre urbea de la malurile Begăi.

Antrenorul principal Ionel Tersinio Gane a urcat în autocar 19 fotbaliști, cu unul mai mult decât numărul permis a fi înscris în raportul de joc. Explicația este că doi dintre presupușii viitori titulari, Daniel Stana și Victor Astafei, acuză ușoare accidentări, sperându-se totuși în recuperarea lor până la ora partidei cu „violeții”. A rămas la Ploiești Fabrice Begeorgi, francezul nefiind recuperat pe deplin după contractura musculară suferită în repriza secundă a confruntării de la Cluj, contra CFR-ului. Tot acasă a mai fost lăsat și Dacian Varga, dar pentru el viitorul la clubul găzarilor este sumbru, fiind scos a treia oară din lot. Se spune că pentru… lipsă de comunicare. Asta după ce Gane îl reprimise la antrenamentele primei echipe. Astfel încât, spre Timișoara, via Sibiu, au plecat portarii Alberto Cobrea, căpitanul echipei, și Iustin Popescu, fundașii Alexandru David, Constantin Mișelăricu, Alexandru Benga, Romain Inez, Roberto Alecsandru și Cristian Pulhac, mijlocașii centrali Daniel Stana, Dan Bucșa și Ludovic Guerriero, mijlocașii ofensivi Victor Astafei, Karim Ziani, Abdellah Zoubir, Bogdan Gavrilă și George Mareș, plus atacanții Michelle Paolucci, Janko Pacar și Markos Michail.

Mai mult ca sigur, tehnicianul „lupilor” se va hotărî la Timișoara asupra formulei de start pentru jocul cu ACS Poli, dar – din ce a declarat în conferința de presă ce-a prefațat întâlnirea cu noua formație a lui Petre Grigoraș – s-a înțeles că va opta pentru schimbări în primul „11” ce va fi aliniat în fața lui Cristian Scutaru și compania. Ba chiar, ar fi posibil să mizeze și pentru un alt sistem de joc, nefiind astfel deloc exclus a se reveni la 1-4-2-3-1, după acel 1-4-1-4-1 utilizat în Ardeal. Cum echipa gazdă a învins-o pe Petrolul de trei ori, în al doilea semestru al anului trecut, în toate compotițiile, devine firesc ca Gane să-și ia măsuri de precauție, fortificând spațiul din fața defensivei, tot fiind un cui al lui Pepelea. Nu ar fi mira însă ca olteanul să pregătească unele surprize în cel dintâi „11”, profitând de faptul că a bifat mai multe zile la cârma Petrolului, decât Grigoraș – la cea a lui ACS Poli.

În altă ordine de idei, fundașul dreapta Andrei Peteleu (foto, în stânga, privind duelul dintre Marian Dean Beța și Dorin Goga, de pe arena Dan Păltinișanu, din Timișoara; www.ponturibune.ro) se judecă în continuare cu SC FC Petrolul, iar trâmbițaul său transfer la Dinamo e rămas în coadă de paște, necrezându-se chiar că s-ar mai realiza, cifrele de anul trecut ale fotbalistului născut la Bistrița nemulțumindu-i, se zice, pe oficialii „câinilor”.