Petrolul, victorie dramatică în faţa celor de la FC Botoşani. Ploieştenii au ajuns la al patrulea meci câştigat în play-out

Redactia -

Petrolul, victorie dramatică în faţa celor de la FC Botoşani. Ploieştenii au ajuns la al patrulea meci câştigat în play-out

Ploieştenii au reuşit să câştige în faţa celor de la FC Botoşani, sâmbătă seara, într-un meci contând pentru play-off-ul Superligii de fotbal. FC Petrolul a câştigat cu 1-0, singurul gol al partidei fiind înscris de către Constantin Budescu, în minutul 90+5, din penalty.

Până la confruntarea din această seară cu echipa prahoveană, FC Botoşani era neînvinsă în play-off.

„Victoria care ne-a scutit de absolut orice fel de emoții pentru finalul de campionat a venit în cel de-al cincilea minut al prelungirilor întâlnirii cu FC Botoșani! Constantin Budescu a înscris, din penalty, unicul gol al partidei și, totodată, cel care ne-a asigurat, de acum și matematic, locul în Superliga pentru stagiunea 2023-2024!

Petrolul avea nevoie de o victorie, astăzi, pe „Ilie Oană”, pentru a fi sigură că evită și locurile de baraj, iar cele trei puncte izbăvitoare au venit dramatic, în prelungirile confruntării cu FC Botoșani. Și asta după ce a fost nevoie de intervenția arbitrajului VAR pentru a corecta o decizie a lui Szabolcs Kovacs, cel care nu a văzut piciorul în față pe care Paul Papp l-a recepționat de la Pius, centralul indicând punctul de la „11 metri” abia după ce a fost chemat să consulte ecranul amplasat la marginea terenului! Iar Constantin BUDESCU (90+5) l-a transformat într-un simplu spectator pe Ducan, marcând, astfel, golul care a declanșat fiesta  în tabăra „lupilor”, o bucurie sinceră și pe deplin meritată, venită cu trei etape înaintea finalului unui sezon în care Petrolul a parcurs, nu de puține ori, drumul de la agonie la extaz”, transmit cei de la FC Petrolul pe site-ul oficial.