Petrolul „zboară”, luni, spre Turcia, cu 25 de fotbaliști. Pleacă și Antoche. Chindia renunță la Antalya! „U” Cluj ofertează, pe bani buni, un internațional român trecut pe la Tottenham!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul „zboară”, luni, spre Turcia, cu 25 de fotbaliști. Pleacă și Antoche. Chindia renunță la Antalya! „U” Cluj ofertează, pe bani buni, un internațional român trecut pe la Tottenham!

Astăzi, 27 ianuarie 2019, s-a decis componența lotului de fotbaliști pe care FC Petrolul Ploiești îl va deplasa spre Turcia, luni, de la 9.55, de pe Aeroportul Internațional Otopeni-Henri Coandă, urmând ca, după o escală la Istanbul, să se aterizeze în Antalya, în jurul orei 15.30, de acolo călătoria sfârșindu-se la Aska Lara Resort & Spa, un complex de cinci stele care oferă condiții foarte bune pentru cazare, masă, pregătire și meciuri-test, existând acolo și multe terenuri cu iarbă de o calitate deosebită.

Conducerea executivă și staff-ul tehnic au decis ca efectivul „lupilor” să fie format din 14 seniori (portarul Mirel Bolboașă, fundașii Georgios Sarris, Sebastian Ghinga, Lucian Cazan și Alexandru Țigănașu, mijlocașii Laurențiu Marinescu, Marius Chindriș, Chrysovalantis Kozoronis, Cristian Pușcaș, Nini Popescu, Cătălin Ștefănescu și Edgar Malakyan, atacanții Sergiu Arnăutu și Bogdan Rusu), opt „U 21” (apărătorii buturilor Ianoș Brînză și Tordai Arpad, fundașii Alberto Olaru, Florin Borța și Valentin Țicu, mijlocașii Alexandru Saim Tudor și Alexandru Stoica, vârful de atac Robert Moldoveanu) și trei juniori din propriul centru de profil (goal-keeper-ul Alexandru Radu și mijlocașii Mario Bratu și Robert Enache). Deci, în total, 25 de echipieri vor parcurge stagiul de pregătire și jocuri de la Lara, din perioada 28 ianuarie – 9 februarie. S-au stabilit și adversarii din primele trei meciuri-test, dintre cele patru ce se intenționează a fi disputate în Turcia: cu FK Belașița (Macedonia, Liga 1), miercuri, 30 ianuarie, Drita Gjilan (Kosovo, L1, campioana acestei țări, cea care a înlocuit-o pe lista oponentelor pe Rotor Volgograd, Rusia, Liga 2), sâmbătă, 2 februarie, și Ansan Greeners (Coreea de Sud, L2), marți, 5 februarie. Urmează ca la fața locului să fie acoperită, cu un adversar, și ultima dată alocată pentru un joc amical, cea de vineri, 8 februarie, a doua zi fiind programată întoarcerea la Ploiești. Imediat după sosirea la Aska Lara Resort & Spa și instalarea în camere, va veni rândul unui antrenament de dezmorțire al celor deplasați la fața locului, pe unul dintre terenurile din apropiere, de marți trecându-se la mai multe ședințe de pregătire/zi, cu excepția celor cu partide-test.

În altă ordine de idei, mijlocașul central Paul Antoche va semna, luni, actele prin care se va despărți de FC Petrolul, fie sub formă de împrumut, așa cum vrea conducerea executivă, fie definitiv, precum se pare că și-ar dori el. Cu acordul clubului găzarilor, Antoche a evoluat astăzi contra Astrei, la Giurgiu, într-un meci amical pierdut de Farul Constanța cu scorul de 4-1. El a îmbrăcat echipamentul „alb-albastru” împreună cu alți doi foști petroliști, portarul Raul Avram (devenit pentru un an și jumătate echipier al dobrogenilor) și mijlocașul ofensiv Georgian Păun (sub angajament până la vară cu echipa „marinarilor”, dar cu o propunere de prelungire din partea acesteia, dar pe care o mai analizează).

Chindia, fără bani sau cu teamă de vreme?

Programată a pleca în Turcia tot luni, 28 ianuarie, o altă divizionară secundă, Chindia Târgoviște (locul 5, după 21 de etape), a renunțat, pe parcursul săptămânii trecute, la cantonamentul din străinătate, speculându-se că fie lipsa de bani, fie teama față de condițiile meteo din zona Antalyei ar fi fost explicația acestui „forfait” neașteptat.

De remarcat că dâmbovițenii au făcut trei achiziții interesante în pauza de iarnă, mai precis două împrumuturi, atacanții Mihai Neicuțescu (Dinamo), revenit destul de rapid pe arena Eugen Popescu, și Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), unul dintre căpitanii echipei promovate în Liga 1, va trecută, și un transfer definitiv, fundașul central prahovean Bogdan Șandru (tot de la Dunărea), antrenorul Viorel Moldovan nepierzând, până acum, vreun fotbalist important.

La „șepcile roșii”, se stă bine cu fondurile

Dacă la Târgoviște, banii nu-i dau totuși afară din casă pe cei de la Chindia, în schimb la Universitatea Cluj există stabilitate financiară maximă, una ce le-a permis „șepcilor roșii” să transfere, de curând, un fost atacant din Liga 1 disponibilizat de Dinamo București, Mircea Axente, dar și să împrumute până la vară un alt prim-divizionar, fundașul central Ionuț Ursu (Sepsi Sfântu Gheorghe). În concluzie, două achiziții bune pentru Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi, mai noii antrenori ai lui „U”, cei care oricum aveau la dispoziție și alte variante pe aceleași posturi: Cristian Gavra, Marius Coman și Cristian Ene, respectiv Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Sepsi Laszlo, plus mai nou, Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Didi Prodan.

Însă, ardelenii nu s-au mulțumit doar cu atât, ei au înaintat ;i o ofertă pentru achiziționarea unui mijlocaș central în vârstă de 19 ani, Rareș Lazăr, trecut și pe la echipa „U 18” a lui Tottenham Hotspur și legitimat în prezent la CS Mioveni, în eșalonul secund autohton. Clujenii ar fi oferit, se spune, 30.000 de euro, acum, și încă 70.000 de euro, la vară, pentru a-l cumpăra definitiv pe Lazăr. Argeșenii nu au fost de acord cu această variantă și, prin vocea noului antrenor principal, ex-petrolistul Daniel Oprița, au refuzat să se despartă de internaționalul „U 19”.

De remarcat că, în Alanya, stațiune în care „alb-negrii” vor locui, timp de 13 zile, la „GoldCity”, le vor fi opuse pe 30 ianuarie, 1, 4 și 7 februarie următoarele echipe: Slavia Sofia (Parva Liga, mai exact Liga 1 din Bulgaria), Pyunik Erevan (Premier League, L1 din Armenia, campionat în care a combătut și ultimul recrut al găzarilor, Edgar Malakyan), Rad Belgrad (Super Liga, L1 din Serbia) și FC Montana (Vtora Liga, Liga 2 din Bulgaria II).

Foto: www.amoma.com, www.fcpetrolul.ro, www.republikanews.ro și www.booking.com