Petrosport este fostul Petrolul?!? Un anunț din centrul Ploieștiului creează confuzie în rândul simpatizanților „găzarilor”

Dragos Trestioreanu -

Petrosport este fostul Petrolul?!? Un anunț din centrul Ploieștiului creează confuzie în rândul simpatizanților „găzarilor”

Un vizitator al siteului www.gazetaph.ro, Dănuț Jinga, îmi scrie, contrariat, despre textul unui anunț pus pe unul dintre stâlpii din centrul Ploieștiului. Mai precis, pe cel din stația de autobuz de vizavi de Palatul Culturii. Ce scrie pe o coală A4, lipită pe acel stâlp, se poate vedea lesne în ilustrația acestui material (Foto: Vlad Călin DUMITRESCU). Nu ar fi fost ceva anormal la urma-urmei, mai practicându-se, neoficial, acest gen de publicitate prin oraș. Dar, precizarea că Clubul Sportiv Petrosport este fostul Petrolul creează confuzie în rândul unora dintre simpatizanții „găzarilor”. Este astfel absolut justificată mirarea domnului Jinga, cel care știa că Petrolul ’52 este ex-Petrolul, nu vreun alt club. Iar asta pentru că suporterii vechii echipe a găzarilor, grupați în USP, dar nu numai, au recunoscut-o pe Petrolul ’52 drept continuatoarea tradiției Petrolului, ci nu pe Petrosport. Nimeni nu contestă existența CS Petrosport, club care a preluat, inițial, o grupă de juniori din cadrul fostului centru de copii și juniori al falimentarei SC FC Petrolul, dar nici nu recunoaște că este urmașul acesteia din urmă.

Pentru cei care nu știu sau care or mai fi uitat între timp, proiectul „Petrosport” fusese cel ales de USP înaintea Petrolului ’52, pentru a se duce mai departe istoria de mai bine de 90 de ani a clubului găzarilor. Numai că, destul de aproape de debutul întrecerilor actualei ediții a Ligii A Prahova, aflat la notar împreună cu reprezentanții USP-ului și actualul președinte executiv al CS Petrolul ’52, Cristian Vlad, patronul Petrosportului, Florin Goruneanu, a avut anumite cerințe speciale vizavi de grupa de juniori din care face parte și fiul său, Matei. Cerințe neagreate de fanii prezenți și nici de Cristi Vlad. Astfel încât, înțelegerea inițială a fost ruptă și așa s-a ajuns la opțiunea pentru proiectul „Petrolul ’52”. Firesc, din acel moment, Petrolul ’52 a fost recunoscută drept continuatoarea tradiției Petrolului. Este adevărat că, odată cu tergiversarea, din  motive de legalitate, a salarizării antrenorilor fostului CCJ al SC FC Petrolul, în cadrul CSM – Consiliul Local Ploiești votând pentru trecerea copiilor și a juniorilor, împreună cu tehnicienii lor, la clubul sportiv al municipalității -, marea majoritate a tinerilor jucători s-a îndreptat către CS Petrosport. Însă, nu deoarece este fostul Petrolul, ci exclusiv pentră că nu aveau altă alternativă pe plan local de a-și continua activitatea fotbalistică, la nivel oficial. Fostul Petrolul este doar Petrolul ’52, să fie foarte clar!

Dacă toți acești copii și juniori ar fi plecat, prin absurd, la Timișoara sau Satu Mare, acolo se putea vorbi despre jucători ai fostului Petrolul. În Ploiești însă, a scrie pe stâlpi că un club local este continuatorul celui fanion, când nu este deloc așa, e cu totul altceva. Afirmația din textul de pe stâlp nu are deloc acoperire, dar poate atrage amatori de a începe sportul rege, la modul organizat, mai existând părinți care nu cunosc încă exact care este, de fapt, realitatea. Drept urmare, precizarea cu fostul Petrolul ar trebui să fie ștearsă urgent de pe colile A4 lipite pe stâlpii din centrul orașului!