Petru Marinache, fiul fostului jurnalist de la Pro TV, Dan Marinache, apără la vârsta de 16 ani poarta juniorilor „A” de la Petrolul. Puștiul a lăsat Bucureștiul pentru a juca la echipa de suflet!

Dragos Trestioreanu -

Petru Marinache, fiul fostului jurnalist de la Pro TV, Dan Marinache, apără la vârsta de 16 ani poarta juniorilor „A” de la Petrolul. Puștiul a lăsat Bucureștiul pentru a juca la echipa de suflet!

Petru Marinache este fiul lui Dan Marinache, fost reporter și producător la postul de televiziune Pro TV, încă de la înființarea acestuia. Ploieștean fiind, Dan a crescut cu dragostea pentru Petrolul, pe care nu și-a alterat-o, ca alții, odată cu stabilirea în București, după ce a terminat o facultate din cadrul Politehnicii locale! Dacă în ceea ce privește prima născută, fiica sa Maria, devenită acum studentă la Automatică, nu s-a pus problema petrolismului din… tată în fiu, de pe 16 iulie 2002, visul i-a devenit totuși realitate lui Dan. Crescut și el cu pasiunea pentru Petrolul, Petru Marinache, feciorul cel mic al lui Dan Marinache, a făcut, de curând, un mare sacrificiu pentru echipa de suflet a lui și a tatălui său.

În luna august a debutat Campionatul Național de Juniori „A” („sub 19 ani”), iar printre „lupișori” se distinge și un portar mai mic de vârstă decât coechipierii săi. Unul care face față însă cu brio, fiind antrenat de către o fostă mare glorie a clubului găzarilor, ex-goal-keeper-ul internațional Gheorghe Liliac. Până în această vară, din cauza vârstei fragede, Petru a fost dus de tatăl lui la Academia FC Voluntari, pentru a fi mai aproape de casă și a ajunge astfel mai ușor la antrenamente. Totuși, visul amândurora a fost întotdeauna Petrolul! Iar după terminarea sezonului precedent s-a făcut planul, deloc simplu, al mutării mezinului familiei Marinache lângă Ploiești, la bunica lui dinspre mamă, acolo de unde a făcut naveta la terenul de lângă Rafinăria Vega, pentru pregătire. De la 15 septembrie, când va începe școala, Petru Marinache urmează să devină ploieștean și cu domiciliul, așa cum au fost regretații săi bunici dinspre tată și părintele său și a rămas mereu unchiul lui.

Un puști lăsând Bucureștiul și apartamentul familiei, pentru a-și vedea visul cu ochii, făcând un sacrificiu extraordinar pentru vârsta lui, este demn de respectul tuturor celor care iubesc culorile galben și albastru și trăiesc pentru – și cu – Petrolul. Marinache jr. a debutat între buturi în prima etapă de campionat, la meciul încheiat cu scorul de 2-2 pe terenul echipei de profil a clubului nou-promovat în Liga a III-a, SCM Gloria Buzău. A mai trecut apoi și pe bancă, lăsându-i loc mai vârstnicului Ștefan Georgescu, la eșecul de la Brazi, din disputa încheiată cu 3-2 pentru CSM Ploiești. Ambițios din fire și băiat foarte serios, Petru va reveni cu siguranță între buturi, nu degeaba renunțând la orașul în care s-a născut și unde a crescut până acum, evitând să învețe fotbal și să crească la unul dintre granzii din capitala țării! Momentul debutului la juniorii „A” ai Petrolului al acestui copil foarte cuminte a coincis, potrivit postării mamei sale, Lidia, pe o rețea de socializare bine cunoscută, cu aniversarea vârstei de 50 ani a tatălui, Dan.  Cel din urmă a comentat, alături de alți colegi de breaslă foști concitadini ai săi, la Ploiești, meciurile din Liga a IV-a ale iubirii vieții lor – FC Petrolul Ploiești! O să avem un… nou Liliac la Petrolul, peste ani? Bine ar fi!

Foto: Facebook personal