Pilotul dispărut, căutat în zona Poiana Ţapului

Mihai Ciobanu -

Pilotul dispărut, căutat în zona Poiana Ţapului

În continuarea acțiunilor de căutare a pilotului planorului dispărut joi, 6 august a.c., viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat astăzi implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forțe implicate în această misiune complexă.

Pe lângă județele Brașov, Prahova, Buzău, Argeș, Dâmbovița și Sibiu, începând de azi dimineață căutările se fac și în alte 3 județe: Harghita, Covasna, Bacău.

Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență, au la dispoziție 218 mijloace de acțiune — vehicule, șenilate și autospeciale de teren.

Componenta aeriană este asigurată de 11 aeronave, dintre care 7 elicoptere ale MAI și MApN și 4 avioane ale Aeroclubului României. Totodată, astăzi vor fi ridicate și două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile.

În cursul serii trecute a fost realizată rotația pompierilor care au fost detașați pentru misiunile de sâmbătă și duminică, în locul acestora sosind alte forțe noi.

Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă și zona Poiana Țapului, Valea Sipa unde, în cursul serii trecute, a fost primită informația din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparține planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat aseară până spre miezul nopții și au fost reluate astăzi.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE A MAI