„Pedeapsă” solidă și lichidă pentru „Omul meciului” dintre FC Petrolul și UTA! Irobiso a scos un „11 metri”, a marcat golul unei desprinderi și a fost… eliminat pe final, din cauza unui gest impardonabil, dar cumva justificat!

Dragos Trestioreanu -

„Pedeapsă” solidă și lichidă pentru „Omul meciului” dintre FC Petrolul și UTA! Irobiso a scos un „11 metri”, a marcat golul unei desprinderi și a fost… eliminat pe final, din cauza unui gest impardonabil, dar cumva justificat!

Atacantul echipei FC Petrolul, nigerianul Irobiso (foto sus), a făcut de toate în meciul de ieri seară cu UTA Arad, de pe arena Ilie Oană. După o primă rerpiză ceva mai discretă, a explodat în a doua, obținând o lovitură de pedeapsă la scorul de 0-0, în minutul 52, transformată în stil mare de către brazilianul Jair, a marcat al doilea gol al „lupilor” (67), după o fază cu unele devieri ca la biliard, făcând-o ca un veritabil vârf. Dar, a terminat jocul la… vestiare înainte de ultimul fluier al unui făgărășean cu ecuson FIFA, Marian Barbu, fiind eliminat – în minutul 90+6 – pentru un gest necugetat. Mai precis, lovirea fără minge, cu piciorul, a adversarului, albanezul Hoxhallari. Cel despre care se specula însă că i-ar fi adresat cuvinte rasiste, provocându-l. Asta dacă o fi fost așa. Finalul era deja încins, fiindcă o eroare de apreciere a lui Borța, când se intrase în ultimul sfert de oră al meciului, condusese la reducerea din handicap. Autor – Otele (76), beneficiarul assist-ului lui Dobrescu. S-a terminat cu 2-1, a treia victorie consecutivă a „galbenilor”. Cu noroc pe final, ca și la Voluntari, și din nou la limită, de data aceasta, repet, după două goluri marcate și unul primit.

Nae Constantin (foto jos, în dreapta, îmbrățișat cu patos de directorul sportiv Claudiu Tudor), antrenorul principal al Petrolului a venit cu o singură noutate, restul formulei de start devenind deja stas. A revenit Cioiu în primul „11” și a făcut-o cu bine. Vâlceanu a fost în nota luui, adică una de apreciat. Trioul obișnuit deja din defensivă, Mathaus-Meijers-Huja, s-a apărat OK, mai puțin, evdient, în faza în care s-a primit golul arădenilor. S-au remarcat și la ieșirile lungi, cu mingea la picior, a fiecăruia dintre ei, dând dovadă astfel cu toții de curaj și stăpânire de sine. Borța a fost, și el, de apreciat, dar a cam cedat psihic și fizic după mai sus-amintita reușită a „roș-albilor”. Cea care i s-ar putea imputa și lui. Țicu menține tonusul robust de după revenirea de formă. Tot așa cum Jair, de data asta și pe plan ofensiv, și Seto au ținut perfect de „șase” în fața fundașilor centrali. Păcat de marea ratare a japonezului din prima repriză, care ar fi condus la deschiderea scorului mai devreme și – nota bene – din acțiune! Foarte discretă a fost însă evoluția lui Grozav, departe de ceea ce arătase la Voluntari. Acolo unde a fost declarat „Omul meciului” și introdus și în echipa etapei cu numărul 16. Budescu a intrat cu dorința de a face spectacol, a și reușit un „exterior” care putea conduce la un gol magnific. În plus, cred că a fost faultat la ultima fază a partidei, apărătorul advers urmând să primească „roșu”, atunci. Totuși, Barbu s-a grăbit să fluiere finalul, deși până atunci părea a avea chef să împingă meciul spre… 10 minute de prelungire. Firesc, Budescu i-a cerut explicații, după încheierea partidei, iar o ușoară atingere de mână s-a transformat în cartonaș galben pentru petrolist! Oare, domnului din Ardeal i-o arăta cineva, ceva? De ce să îi fi arătat? Parcă, prea mult… VAR corector pentru un arbitru de pe lista FIFA! Căci, așa s-a deschis și scorul, domnia sa arătând atunci colțul terenului, nu punctul cu… var! Noroc cu bucureșteanul Marcel Bârsan care l-a chemat la monitor pe colegul de ecuson, numai așa centralul a observat că arădeanul Chindriș se folosise și de brațul drept pentru a se opune centrării lui Irobiso!

Al treilea succes consecutiv, deci, un -1 la golaveraj care putea, cu mai multă atenție, să fi fost 0, bașca, 26 de puncte în ierarhia la zi. Drept urmare, înaintea derbiului bucureștean în compania Rapidului, vicecampioana FCSB se află în urma Petrolului la șase lungimi. Semn că, și după desfășurarea restanțelor, mai mult de o egalare a „lupilor”, la punctaj, și o depășire la golaveraj nu se va putea. Deși, parcă nu aș crede că se vor scoate chiar 6 puncte după deplasarea de la Botoșani și duelul dificil de pe „Arena Națională”, cu echipa campioană en-titre, CFR Cluj, mai proaspătă calificată în primăvara europeană, a se citi „16”-imile UEFA Conference League! Marți, 8 noiembrie, de la 18.15, pe același stadion Ilie Oană, petroliștii vor schimba competiția, dând Superliga pe Cupa României, și vor combate cu trupa unui fost antrenor al lor, Costel Enache.

Tot sâmbătă, la orele prânzului, Unirea a bifat confruntarea cu Oțelul Galați, trecând cu scorul de 1-0 de formația lui Dorinel Munteanu. Din păcate, Ekollo a ieșit repede din pricina unei probleme musculare mai serioase, fiind înlocuit de… Prejmerean, care nu a terminat, nici el, meciul pe teren, fiind schimbat, singurul integralist fiind „underul” Boțogan. Acesta a fost „buletinul” telegrafic în privința celor trei fotbaliști împrumutați de găzari la Slobozia. Băieții lui Enache promit un meci bun și la Ploiești, și ca un cadou pentru președintele lor, Ilie Lemnaru, care a împlinit 51 de ani în această săptămână. Cu siguranță că Nae Constantin – și în perspectiva meciului de la Sepsi, de vineri,  11 noiembrie, ora 21.00 – și omologul său de la Unirea vor face schimbări în echipele ce se vor alinia la centru înaintea minutului 1 al jocului de marți. Va lipsi cert Irobiso, care va primi drept „pedeapsă”, potrivit antrenorului său, obligația de a le oferi o pizza și o bere coechipierilor! Africanul își va ispăși prima dintre – se speră – cele numai două etape de suspendare. Următoarea de după meciul cu Unirea Slobozia se va consemna în deja-amintita deplasare de la Sepsi Sfântu Gheorghe, o altă fostă adversară din aceeași grupă A din Cupa României.

Foto: www.fcpetrolul.ro