Plângere penală a consilierilor municipali PNL. Vezi motivul

Redactia -

Plângere penală a consilierilor municipali PNL. Vezi motivul

Grupul consilierilor municipali PNL anunţă, printr-un comunicat de presă, depunerea unei plângeri penale împotriva iniţiatorilor proiectului de hotărâre 426/25 noiembrie 2014, privind ”organizarea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate şi aprobarea componenţei acestora”. Iată ce afirmă aceştia:


„Având în vedere faptul că au fost încălcate atât prevederile legii 215/2001 republicată, cât și regulamentul de funcționare stabilit de Consiliul Local Ploiești, grupul de consilieri municipali PNL vor depune plângere penală împotriva inițiatorilor proiectului de hotărâre 426/25 noiembrie 2014, privind ”organizarea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate şi aprobarea componenţei acestora”, precum și împotriva consilierilor care au votat pentru excluderea consilierilor din comisiile de specialitate.

În fapt, în ședința de consiliu municipal din data de 25 noiembrie, majoritatea PSD-UNPR- PNM a ignorat votul ploieștenilor. Prevederile Legii 215/2001republicată, art. 54, alin.6, stabilesc că activitatea consilierilor în comisiile de specialitate ale Consiliului Local trebuie să fie realizată proporțional cu rezultatul alegerilor locale, însă consilierii majorității au decis să excludă din comisiile de specialitate buget-finante, patrimoniu și utilități consilierii liberali, întrucât aceștia nu au acceptat compromisurile cerute de administrația Bădescu. Trebuie știut faptul că, în semn de protest, consilierii PNL au părăsit sala de ședințe.

Dragi ploieșteni, din cauza acestui abuz, începând cu luna decembrie, ne așteptăm la ”cadouri” deosebite din partea administrației Bădescu: rectificări negative la bugetul investițiilor, care se traduc prin pierderea locurilor de muncă, mai puține lucrări de modernizare finalizate, vânzări subevaluate de terenuri și proprietăți ale municipiului, creștere la tarifele principalelor servicii publice (căldură, apă, salubritate, etc.)

Ne delimităm ferm de acest tip de acțiune a unor așa-ziși ”politicieni locali”, care demonstrează că nu sunt altceva decât marionete de partid, incapabile să reprezinte interesele cetățenilor.”

 

GRUPUL DE CONSILIERI MUNICIPALI PNL