Plantaţie de cannabis, descoperită la Proviţa de Jos

Redactia -

Plantaţie de cannabis, descoperită la Proviţa de Jos

În urma unei percheziții efectuate în județul Prahova, în subsolul și la mansarda unei locuințe, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis cu peste 1.000 de plante. De asemenea, în urma unui flagrant și a încă unei percheziții efectuate în București au fost depistate peste 600 de grame de cannabis.

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — IGPR și procurorii DIICOT — Structura Centrală au surprins în flagrant un bărbat, de 46 de ani, din București, care avea asupra sa trei pungi în care se aflau 510 grame de cannabis, cu conținut de THC, precum și 900 de lei.

În urma investigațiilor a rezultat că drogurile fuseseră procurate de la un alt suspect, de 46 ani și de la concubina acestuia, în vârstă de 26 de ani, ambii din București.

Astfel, la data de 22 noiembrie a.c., au fost efectuate două percheziții domiciliare în București și în localitatea Provița de Jos, județul Prahova.

La adresa din București, unde locuia femeia, au fost descoperite aproximativ 100 de grame de cannabis, un cântar electronic ce prezenta urme de cannabis, 2.060 de lei și 500 de euro.

De asemenea, la percheziția domiciliară ce a avut loc în localitatea Provița de Jos, județul Prahova, proprietate a femeii, în subsol și la mansardă a fost descoperită o cultură indoor de cannabis.

Au fost depistate 1.085 de plante verzi, 631,22 grame de fragmente vegetale, toate cu conținut de THC, 1000 de lei, echipamente de iluminare, ventilare, becuri de mare putere, dispozitive de măsurat umiditatea solului, fertilizatoare.

Față de patru suspecți s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore fiind prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și cultivare și deținere de droguri de risc în vederea comercializării, instanța de judecată emițând mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, la data de 23 noiembrie a.c..

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale — IGPR.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor membrilor rețelei și a probării activităților infracționale desfășurate de aceștia.