Pleacă SC FC Petrolul în Turcia, cu un spaniol la bord

Redactia -

În sfârşit, vor scăpa de zăpadă, ger şi viscol şi fotbaliştii de la SC FC Petrolul, care zboară vineri, 27 ianuarie 2012, spre Turcia, cu un lot format din 23 de echipieri, din rândul cărora vor lipsi portarul Cristian Zimmermann, care va rămâne în ţară pentru a-şi trata o afecţiune serioasă la unul dintre genunchi, şi atacantul Mihai Roman II. Dar acesta din urmă se află deja în Antalya, cu echipa naţională de tineret a României „U 21” şi se va alătura formaţiei de club după terminarea acţiunilor tricolorilor. Cantonamentul de la Belek, care va fi găzduit de hotelul Riu Kaya, se va întinde până pe 15 februarie 2012 şi va cuprinde, potrivit www.fcpetrolul.ro, nu mai puţin de opt jocuri-test, după cum urmează: 29 ianuarie 2012, cu prima reprezentativă a Turkmenistanului, învinsa de joi, 26 ianuarie 2012, a Legiei Varşovia şi adversara echipei naţionale a României (vineri, 27 ianuarie 2012, ora 19.00, „DigiSport1”), 31 ianuarie 2012, cu FK Qarabag (Azerbaidjan), 2 februarie 2012, cu FC Dila Gori (Georgia), 4 februarie 2012, cu un adversar încă nestabilit, 6 februarie 2012, cu Tatran Preşov (Slovacia), 8 februarie 2012, cu FC Slovacko (Cehia), 11 februarie 2012, cu SE Paksi (Ungaria) şi 14 februarie 2012, cu Chindia Târgovişte (România,  Seria a II-a a Ligii a II-a).

Managerul general Vivi Răchită deplasează în Antalya următorii fotbalişti ai SC FC Petrolul: Povilas Valincius, Iuliu Oprea (portari); Mihai Tudor, Bogdan Străuţ, Alin Buleică, Cristian Melinte, Selin Ben Djemia, Alvaro Silva Linares (foto; http://cadizfc.lovozdigital.es), Pompiliu Stoica (fundaşi); Daniel Opriţa, Florentin Dumitru, Dănuţ Enescu, Valentin Negru, Valentin Bărbulescu, Alexandru Buhuşi, Aleksandar Stojimirovic, Adrian Borza, Sony Mustivar, Damien Boudjemaa, Olivian Surugiu (mijlocaşi); Nikola Komazec, Andrei Voican, Răzvan Neagu (atacanţi). Dar, acestui lot, în afara lui Roman II, dar mai devreme decât acesta din urmă, i se va mai alătura încă un fotbalist spaniol, care va ateriza direct în Turcia, la începutul săptămânii viitoare. Este posibil totuşi să nu fie ultimul străin care va ajunge la Belek, pentru a face joncţiunea cu „lupii”, fiindcă şi un post de portar a rămas descoperit.

Ultimul venit la Ploieşti a fost fundaşul central Alvaro Silva Linares, fotbalist care va împlini 28 de ani pe 30 mai 2012 şi măsoară 1,87 metri înălţime. Ibericul a bifat 62 de prezenţe în Segunda Division, la echipe precum Malaga B, Marbella, Malaga (prima echipă), Cadiz şi Xerez.