Plecări-Sosiri ca-n… gară și hop încă o remiză pentru Petrolul, în Turcia!

Dragos Trestioreanu -

Plecări-Sosiri ca-n… gară și hop încă o remiză pentru Petrolul, în Turcia!

Luni, 1 februarie 2016, cu două zile înainte de revenirea acasă, Petrolul a disputat al șaselea meci-test din Turcia, de data aceasta în compania unei formații de eșalon secund, din Austria, un adversar altfel foarte bun, în fapt, Liefering fiind un satelit al bine cunoscutei Red Bull Salzburg, club foarte bogat din țara valsului. În afara noului căpitan Alberto Cobrea, dar și a lui Alexandru Benga și Daniel Stana, ușor accidentați – cam de mirare cazul ultimului, ajuns de curând în cantonamentul de la Lara! -, antrenorul principal Constantin Schumacher i-a folosit pe restul de 20 de jucători avuți la dispoziție, inclusiv portarul junior Fabian Petrescu, care a prins, și el, în sfârșit, minute pe teren. A fost un test cu goluri multe, încheiat la egalitate, 3-3, după ce la pauză ploieștenii au condus cu 2-1. A deschis scorul ghanezul Raphael Dwamena (minutul 22) – de subliniat că din efectivul lui Liefering au făcut parte foarte mulți tineri, dintre care destui străini -, a egalat, din penalti (27), Laurențiu Marinescu (foto, primul din dreapta; www.fcpetrolul.ro) și a răsturnat tabela, până la pauză, Bogdan Gavrilă (36), la primul său gol, neoficial deocamdată, pentru Petrolul. Imediat, la reluare, japonezul Masaya Okugawa (46) a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, dar petroliștii au replicat rapid, revenind la conducere tot dintr-o lovitură de pedeapsă, transformată de italianul Michelle Paolucci, în minutul 50. Ghinion, băieții lui Schumacher au primit iar un gol pe final de meci, elvețianul de origine cameruneză Dimitri Jospeh Oberlin stabilind scorul final cu 180 de secunde înainte de ultimul fluier al centralului, după o gafă a debutantului Petrescu. Astfel, Petrolul a bifat a patra remiză din acest stagiu de pregătire și jocuri, în afara celor două victorii obținute în dauna iranienilor de la Goostaresh Foolad Tabriz (1-0), în primul meci-test, și a ucrainienilor de la Karpati Lviv (3-1), în penultimul.

Ziua de luni a fost una agitată, odată cu plecarea intempestivă (și) a lui Gevaro Nepomuceno, cel care a zburat spre insula Madeira și a și semnat, fiind prezentat deja oficial, cu echipa Maritimo Funchal. Managerul sportiv al SC FC Petrolul, Marius Nicolae, a reacționat dur, anunțând că a făcut reclamații la FIFA și la clubul lusitan, deoarece Nepmoceno ar fi plecat de capul lui, deși mai are contract încă un an și jumătate. El a adăugat însă că Nepomuceno a devenit… istorie pentru Petrolul! În aceeași zi, a fost confirmat și transferul lui Sofien Moussa în prima ligă a Norvegiei, la IL Tromso, fostul atacant al găzarilor pozându-se cu tricoul noii sale formații, pe terenul acesteia, acoperit cu zăpadă… cât casa! În privința lui Moussa, clubul „galben-albaștrilor” nu a reacționat însă în niciun fel, deocamdată. În sfârșit, Mario Nicolae s-a pozat, luni, pe marginea unei piscine din Lara, cu un fost mare internațional algerian, acum în vârstă de 33 de ani, Karim Ziani. Acesta are în CV trupe cu nume din Europa, dar nu a mai disputat vreun meci oficial încă din vara trecută. Ziani este play-maker și își va împărți cu Abdellah Zoubir rolul de coordonator, atunci când va fi pus la punct cu pregătirea fizică. Desprer Zoubir s-a spus că nu ar fi acceptat să plece din cantonament, la propunerea de-acum fostului său coleg de echipă, Gevaro Nepomuceno.

Revenind la meciul-test cu junii de la Liefering, Constantin Schumacher a mizat prima oară pe o așezare 1-4-4-2, pentru a vedea cum se încadrează, alături de Paolucci, cipriotul Markos Michail, care a și fost integralist, obținând primul penalti al grupării sale. Tot 90 de minute pe gazonul terenului II din baza sportivă Mardan s-au aflat și Constantin Mișelăricu, și Ludovic Guerriero. Iată efectivul utilizat: I. Popescu (60 – Bolboaşă; 85 – F. Petrescu) – Alecsandru (52 – Al. David), Mişelăricu, Inez (64 – Prestia), Pulhac (67 – Begeorgi) – B. Gavrilă (60 – Zoubir), Guerriero, L. Marinescu (60 – Pacar), Mareş (52 – Varga) – Paolucci (67 – Bucşa), Michail. Ultimul joc amical de la Lara va avea loc marți, 2 februarie, în compania unei echipe din prima ligă a Cehiei, FK Pribram, despre care se spune că este urmașa celebrei de altădată Dukla Praga. Ora de debut va fi 17.00, iar terenul – tot unul din incinta complexului Mardan. A doua zi, delegația Petrolului se va întoarce, pe calea aerului, în țară, urmând a se pregăti, apoi, prim deplasare oficială a a anului, cea de duminică, 14 februarie, din Parcul Romanescu, acolo unde se va combate împotriva formației CS Universitatea Craiova, de la ora 14.00, o posibilă viitoare adversară din play-out.