„Ploaie” de goluri, la Aninoasa! La primul meci jucat în 2018 pe iarbă naturală, CS Blejoi a fost egala, în deplasare, a unei echipe din L3!

Dragos Trestioreanu -

„Ploaie” de goluri, la Aninoasa! La primul meci jucat în 2018 pe iarbă naturală, CS Blejoi a fost egala, în deplasare, a unei echipe din L3!

La finalul cantonamentul de pregătire programat pe plan local, liderul turului ediției 2017-2018 a campionatului Ligii A Prahova, CS Blejoi, a avut antamat un meci amical, sâmbătă, în județul Dâmbovița, per terenul formației din Liga a III-a, FC Aninoasa. Trupa antrenată de Cristian Bălașa, fost jucător la Chindia Târgoviște și FC Argeș Pitești, totodată tatăl lui Mihai Bălașa, de la FCSB, a terminat prima jumătate a întrecerilor din seria Petrolului pe poziția a 10-a, cu 12 puncte, la 20 de lungimi de formația „lupilor”, campioana de toamnă.

În fața unui astfel de adversar, mulțumiți că au… dat de iarbă adevărată, Ionuț Filip și coechipierii lui de la CS Blejoi au făcut o primă repriză excelentă, pe care au încheiat-o, de altfel, și cu un ecart de doluă goluri. Iar asta grație reușitelor lui Ruptureanu (minutul 14) și Bojoagă (27). Primul a pătruns prin zonă centrală și a trimis în plasă pe lângă goal-keeper-ul gazdelor, Grigore, iar al doilea a plasat perfect, cu capul, mingea „în ațe”, în urma unmei centrări bune a lui Dumitru. Un 2-0 absolut meritat, la pauză, în favoarea trupei antrenate de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, una cu un eșalonj mai jos decât gazdele!

Dar, în repriza secundă, schimbând nu mai puțin șapte echipieri, apărătorul buturilor și șase jucători de câmp, tehnicienii „negrilor” s-au simțit de parcă ar fi avut… un coșmar! FC Aninoasa s-a „trezit din pumni” și – nici mai mult, nici mai puțin – a întors rezultatul, în mai puțin de o jumătate de oră! În minutul 53, Maican a transformat o lovitură de pedeapsă, acordată pentru un fault, în careu, al lui Ghinea la Diță, iar 600 de secunde mai târziu s-a restabilit egalitatea, atacantul Leotescu marcând, cu capul, din apropiere, la un balon respins de portarul oaspeților, în urma unei „bombe” a lui Codroiu.

Cum scriam mai sus, băieții lui Bălașa nu s-au oprit și au reușit chiar să pună un 3-2, în favoarea lor, pe tebela de marcaj, cu 10 minute înainte de ultimul fluier. Adică atunci când Leotescu a bifat „dubla”, după un șut fericit, favorizat de o bâlbâială în defensiva oponjenților. A fost momentul în care blejoienii au reacționat și ei eficace, în sfârșit, Filip făcând ca scorul să fie din nou egal, de data aceasta pentru ultima oară: 3-3. Un rezultat echitabil, până la urmă. Căpitanul echipei CS Blejoi a trimis în plasă, din 6 metri, o minge deviată de Bojoagă, la cornerul executat de Pîrvu, cu șase minute înainte de terminarea amicalului.

Team managerul prahovenilor, Paul Mâinea, a precizat, pentru www.gazetaph.ro, că „am avut o primă repriză perfectă, am marcat de două ori și am mai ratat ocazii mari, prin Vlad Badea, de două ori, Cristian Vasile și Ruptureanu, scorul la pauză putând fi chiar decisiv pentru noi, cei care i-am avut pe mijlocașii de bandă Cristian Mihăiță și Marius Anghel în program sperarat. Repriza secundă a fost până aproape de final ca un vis urât din care abia așteptam să ne trezim, fiind fericiți că am reușit să egalăm și să nu plecăm astfel învinși de la Aninoasa, a cărei echipă bifase două amicaluri înaintea celui cu noi, 1-1 la FC Argeș și 3-2 la Metaloglobus București. Am fi fost foarte mulțumiți, deci, dacă am fi câștigat acolo, în fața unei trupe victorioase pe terenurile unor grupări bune din eșalonul secund. Dar, cu o repriză precum cea de-a doua, nu aveam cum să reușim!”.

FC ANINOASA: Grigore – Năstase, Pahonțu, Neaga, Diță – Blas – G. Matei, Dinu, Grigorescu, Nedelea – Leotescu. Au mai jucat: Postelnicu, Codroiu, Maican, Marina. Antrenor: Cristian Bălașa.

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Anton – Bojoagă, Ir. Dumitru – Ruptureanu, Rudaru, Vl. Badea – Cr. Vasile. Au mai evoluat: A. Ioniță – D. Badea, Enciu, Pîrvu, Ad. Vintilă, Ghinea, Aranghelovici. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (principal), Emil Coşieru (secund).

Foto: Paul MÂINEA