Gazeta de Prahova mulţumeşte celor ce s-au implicat în cazul Doina Carmen Băcanu

Daniel Dimache -

Gazeta de Prahova mulţumeşte celor ce s-au implicat în cazul Doina Carmen Băcanu

Gazeta de Prahova s-a implicat în cazul Doina Carmen Băcanu, ploieşteanca singură, grav bolnavă, imobilizată de multă vreme în propriul apartament, după ce Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a refuzat să se implice în coborârea din bloc şi transportul acesteia la investigaţii medicale importante pentru menţinerea în viaţă a bolnavei.

Puteţi citi detalii despre acest caz în articolele Doina Carmen Băcanu: „ma uitam la pagina de la isu, ce se mai lauda cu ce fac, zic ca salveza vieti, pe mine m-au ingropat!” şi ISU Prahova ne spune de ce a refuzat să coboare din bloc o femeie imobilizată şi bolnavă de cancer.

După ce am publicat aceste detalii despre acest caz disperat, apreciem noi, cel puţin social, dar şi medical, conform diagnosticelor, am fost contactaţi de persoane cu responsabilităţi la nivel judeţean în sistemul de sănătate şi care iniţial nu au cunoscut cazul D.C.Băcanu. În urma implicării acestora, pacienta supraponderală a putut ajunge la investigaţiile programate în cursul zilei de vineri, 18 mai, fiind coborâtă din apartamentul său de la etaj, transportată la clinică, aşteptată să parcurgă investigaţiile şi transportată înapoi în locuinţa sa. Ulterior, Doina Carmen Băcanu a transmis pe facebook următorul mesaj: MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE S-AU IMPLICAT, PRIN MESAJE DE INCURAJARE SAU PRIN APORT DIRECT, CA SA POT SA-MI FAC SI EU INVESTIGATIILE DE LA LOTUS😍. 

La rândul noastru mulţumim celor care s-au implicat: domnilor Cătălin Măguleanu, preşedinte CAS Prahova, cel care a reacţionat primul, ne-a sunat la redacţie şi a legat această acţiune coroborată a mai multor instituţii, Viorel Călin, director DGASPC Prahova, dr. Nicolae Daniel, director al Serviciului de Ambulanţă Prahova. Doamna D.C. Băcanu ne-a informat că în operaţiune s-a implicat, până la urmă şi ISU Prahova, care dacă ar fi acţionat de la început, aceste rânduri nu ar mai fi fost scrise sau ar fi fost scrise altfel.