Ploieșteanul din fruntea FRH a mai câștigat un mandat de 4 ani. Alți concitadini de-ai lui Alexandru Dedu au concurat la diverse posturi

Dragos Trestioreanu -

Ploieșteanul din fruntea FRH a mai câștigat un mandat de 4 ani. Alți concitadini de-ai lui Alexandru Dedu au concurat la diverse posturi

Alegerile de la Federația Română de Handbal, pentru un mandat de patru ani al președintelui, dar nu numai, au fost găzduite de o sală spațioasă și elegantă de la hotelul RIN, din cartierul bucureștean Vitan, stabiliment aparținând acționarului majoritar al echipei de fotbal Dinamo, Ionuț Negoiță. La fața locului s-au aflat 199 dintre cei 202 de membri cu drept de vot, trei absentând, și foarte mulți reprezentanți ai mass-media. Primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui FRH, cu dosare validate fiind foștii mari internaționali Alexandru Mihai Dedu, din postura de ultim șef al FRH, Narcisa Lecușanu și Robert Licu, nu mai puțin de alți 10 amatori de a concura la același post fiind respinși, după verifcarea actelor depuse.

Debutând la ora 11.00, votul a durat două ore și jumătate și s-a încheiat cu următorul „clasament”: 1. Dedu – 99; 2. Lecușanu – 94; 3. Licu – 6. Ploieșteanului Alexandru Dedu i-a lipsit astfel doar un singur vot pentru a fi redeclarat președinte, din primul tur. Astfel încât, de la 13.30 și până după-amiază, ora 17.30, s-a votat la greu, atât pentru turul II la președinție, cât și pentru alegerea vicepreședinților de la feminin, respectiv masculin, a Consiliului de Administrație al FRH și a șefilor comisiilor de Apel și Cenzori. Dedu nu a fost singurul ploieștean care a candidat, ci și alți concitadini de-ai săi s-au mai luptat, cu succes sau fără, pentru a ocupa diverse funcții în federație.

Alexandru Mihai Dedu s-a impus la limită: 100-99, preluând un vot de la Licu, restul de cinci ale acestuia mergând, implicit, spre Lecușanu. „Nu ştiu care sunt cei şase votanţi care m-au susţinut, dar mi-aş dori ca ei să voteze cu Narcisa Lecuşanu, în turul doi”, a declarat Robert Licu, pentru postul de televiziune Digisport, dar unul dintre ei… nu l-a ascultat!

Avocatul ploieștean Florin Ichim a câștigat duelul voturilor cu fostul președinte al Comisiei de Recurs, din cadrul Federației Române de Fotbal, Dorin Sabău, devenind astfel președinte al Comisiei de Apel a FRH, după un scor clar: 129-66, patru sufragii fiind anulate. În schimb, profesorul Emilian Teodorescu, antrenor de handbal, ultima oară în funcție la CSM Ploiești, nu a avut noroc în ceea ce privește intrarea în consiliul de administrație, cele mai multe voturi (124) primind actualul seolecționer al echipei naționale feminine de tineret, zălăuanul Gheorghe Tadici.

Dintre cei 199 de electori au făcut parte și opt din județul Prahova, care au votat în jurul orei 16.00: AJH, Club Sportiv, Blejoi, Club Sportiv Breaza, Club Sportiv Olimpic Mizil, Club Sportiv Municipal Ploiești, Club Sportiv Orășenesc Tricolorul-2013 Breaza, Club Sportiv Școlar Ploiești (fost Grup Școlar 1 Mai Ploiești) și Sport Club Handbal ACTIV S.A. Ploiești, printre reprezentanții acestora remarcând foști jurnaliști locali, Paul Mâinea, de la Blejoi, și Aurel Drăghici, de la Brazi, un arbitru internațional de handbal, Silviu Stănescu, director al CSȘ Ploiești, și un antrenor de fotbal, Mihai Albu, de la CSM Ploiești.

Ca de fiecare dată, la alegerile de la federațiile importante, au apărut dispute verbale, s-au născut tabere pro și contra unuia sau altuia dintre candidați, au fost asocieri, nefiind numai luptă pe programe, îmbucurător însă, președintele reales le-a propus contrancadidaților săi să vină la FRH cu planurile lor destinate sectorului juvenil (Lecușanu), respectiv antrenorilor (Licu). Din afară s-a văzut că Dedu a mers în echipă cu Steluța Luca, la feminin, și Sorin Dinu, tot un arbitru internațional, la masculin, ca vicepreședinți, și i-a ieșit, în vreme ce pe Narcisa Lecușanu a susținut-o la vot directorul general al CSM București, Gabriela Szabo, cea care culmea a fost contra soției șefului secțieide handbal din clubul său, Steluța Luca! Și cea cu care trebuia să facă echipă cu fosta mare internațională a fost învinsă la scrutin, candidata la vicepreședinția feminină, Mariana Târcă. Aflată tot în „echipa Dedu”, Cristina Vărzaru, handbalista româncă având cele mai multe prezențe în finala Ligii Campionilor și patru astfel de trofee adjudecate, cu Viborg (trei) și CSM București (unul), se aude că va fi avansată din postul special creat pentru ea, de scretar general adjunct la FRH, în cel de secretar general plin. S-a mai speculat și despre diverse telefoane date votanțiloir, înainte de alegeri, de implicația politicului în zona în care cluburile depind 100% de finanțarea de la stat etc. Dar, așa-i la alegeri, închipuiți-vă, deci, ce va fi în aprilie, la FRF!

Foto: www.gsp.ro, www.digisport.ro și Paul MÂINEA