Ploieșteanul Vlad Negoițescu se întoarce acasă pentru a readuce spiritul… marii echipe CSU Asesoft! De la CSU Galați, din Liga Națională, la CSM Ploiești, un sprijin pentru revenirea baschetului local pe prima scenă a țării noastre!

Dragos Trestioreanu -

Ploieșteanul Vlad Negoițescu se întoarce acasă pentru a readuce spiritul… marii echipe CSU Asesoft! De la CSU Galați, din Liga Națională, la CSM Ploiești, un sprijin pentru revenirea baschetului local pe prima scenă a țării noastre!

Au trecut mai bine de cinci ani și jumătate de când, campioană en-titre fiind și având în spate cel mai grozav palmares intern și internațional din baschetul de la noi, marea echipă ploieșteană CSU Asesoft a fost… desființată!!! Exact după ce cucerise încă un titlu, repet, unul care avea să fie și ultimul!!! De-atunci, a mai existat o încercare de a reînvia pasiunea ploieștenilor pentru sportul jucat la panou, catalizatorul fiind atunci, la CSM Ploiești, fostul mare baschetbalist Cătălin Burlacu, vedeta de altădată a Asesoftului. S-a promovat în Liga Națională, s-a alcătuit un lot competitiv, români și străini, prin relațiile lui Burlacu, dar – „bombă”, ca și la handbal, feminin și masculin, de la același club sportiv al municipiului – s-a anunțat că echipa nu poate fi plătită!!! Și nici nu s-au mai adunat jucătorii, așa cum se întâmplase totuși la sportul jucat cu mingea mică, pentru puțină vreme, însă! De-atunci, baschetul nu a mai existat la Ploiești decât la nivel de copii și juniori, apropiat mai degrabă de sportul de masă, decât altfel!

Iată însă că trupa actuală a lui Ionuț Ivan (foto jos, în dreapta), unul dintre secunzii lui Cătălin Burlacu din momentul promovării din Liga 1 în Liga Națională, o formație tot de la CSM Ploiești, va fi întărită după un debut bun de campionat. Mai precis, revine acasă unul dintre campionii… Asesoftului, Vlad Negoițescu (foto sus, cu numărul 12 pe tricou, avându-l în dreapta sa pe Cătălin Burlacu, în spatele regretatului fost baschetbalist și antrenor Vladimir Arnautovic), un ploieștean get-buget și fiul lui George Negoițescu, fost patron al unei divizionare C de fotbal, Kaproni Petrolistul Boldești, devenit ulterior observator al AJF Prahova. S-a întors acum la Ploiești și și-a oferit sprijinul pentru readucerea baschetului local pe prima scenă a țării noastre. Iar asta la vârsta de 30 de ani, după ce avea 24 de ani atunci când, din cauza desființării echipei CSU Asesoft, a trebuit să înceapă un periplu de aproape șase ani prin România, la echipe de prim eșalon, în vederea continuării activității. Era în acel moment un tânăr apreciat de specialiști. A plecat la SCM Craiova, a trecut apoi la Steaua CSU EximBank București și a ajuns, finalmente, la CSU Galați, fiind ales căpitanul formației din municipiul de la Dunăre. Motive personale, după cum a declarat pentru www.csmploiesti.ro, l-au obligat pe Vlad să se întoarcă acasă, cum scriam mai sus, dar nu și să se despartă de baschet. Și astfel a optat pentru CSM Ploiești, semnând un contract până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire, în caz de promovare. Poate va fi un exemplu și pentru alți ploieșteni să revină la CSM! De urmărit…

Foto: www.csuasesoft.ro (Mirela OPREA) și www.csmploiesti.ro