Ploieștenii, invitați să stingă becurile în ”Ora Pământului”

Daniel Dimache -

Ploieștenii, invitați să stingă becurile în ”Ora Pământului”

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, susține “Ora Pământului” 2022, eveniment ecologic organizat anual de către World Wilde Fund for Nature.

Municipalitatea ploieșteană a decis astfel ca, sâmbătă, 26 martie 2022, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic și Bulevardul Independenței) să fie oprit pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar și pentru ca cetățenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

Facem apel la ploieșteni să susțină Ora Pământului, în data de 26 martie, între orele 20.30 – 21.30 și să oprească/reducă consumul de energie din locuințe, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei Ora Pământului.

Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Ora Pământului este o inițiativă ce vizează încurajarea cetățenilor, a echipelor de management din mediul public și privat, cât și a guvernelor din întreaga lume pentru asumarea responsabilității privind amprenta lor ecologică și angajarea în căutarea de resurse, care oferă soluții reale la provocările actuale de mediu.

Participarea la Ora Pământului simbolizează angajamentul de a schimba obiceiurile existente, dincolo de ora sărbătorită, aplicând permanent o analiză asupra nevoilor și așteptărilor noastre.

Ora Pământului este mai mult decât o oră pentru Pământ – este o mișcare pentru viitorul nostru, în beneficiul oamenilor și al planetei.