Foști fotbaliști ai Petrolului nu mai au, surprinzător, căutare în Liga 2! Younes Hamza și Valentin Lazăr, puși pe liber de antrenorul Concordiei, Claudiu Niculescu, nu acceptă „divorțul” de trupa ilfoveană de pe locul 4!

Dragos Trestioreanu -

Foști fotbaliști ai Petrolului nu mai au, surprinzător, căutare în Liga 2! Younes Hamza și Valentin Lazăr, puși pe liber de antrenorul Concordiei, Claudiu Niculescu, nu acceptă „divorțul” de trupa ilfoveană de pe locul 4!

Siteurile de sport centrale au anunțat astăzi, 11 decembrie 2021, că una dintre contracandidatele la promovare ale ACS Petrolul ’52 Ploiești, ilfoveana Concordia Chiajna, a decis – la propunerea antrenorului principal Claudiu Niculescu – să li se rezilieze contractele a doi fotbaliști ploieșteni, foști „lupi” în diverse perioqade de timp. Unul a jucat echipat în galben și albastru la falimentat SC FC Petrolul, dar numai în eșalonul secund, fiind transferat, apoi, la Chimia Brazi (Liga 3), acolo de unde a trecut la Dinamo, via Sportul Studențesc. Al doilea a bifat chiar două mandate în reședința județului Prahova, stabilindu-se, de altfel, aici, în urma căsătoriei cu o ploieșteancă, având împreună o fetiță. Este vorba, desigur despre Valentin Lazăr (32 de ani; foto jos, în duel cu actualul antrenor al Barcelonei, Xavi, ambii jucând, la un moment dat, în primul eșalon al Qatarului), ploieștean de origine, respectiv Younes Hamza (35 de ani; foto sus), ploieștean prin adopție.

Dacă un alt component din sezonul regular al Concordiei, Marian Anghelina – la care s-a renunțat tot acum, la sugestia fostului „Clau Gol” – nu a avut nimic de zis despre propunerea conducerii formației din Chiajna, în schimb, notează aceleași siteuri de sport centrale, Lazăr și Younes nu sunt de acord cu decizia. Iar aste deoarece sunt sub contract până la finele campionatului în curs. De subliniat că la gruparea de lângă București se mai află în lot și alți foști petroliști, care vor rămâne pe loc: Florin Borța, Nini Popescu, Gabriel Deac, Valentin Balint și Daniel Isvoranu. Deci, la începutul sezonului au fost nu mai puțin de șapte ex-petroliști sub bagheta lui Claudiu Niculescu. Mai exact, cu unul mai mult decât în efectivul unei alte divizionare secunde care vizează calificarea în play-off, CSA Steaua București (Dean Beța, Walace da Silva, Valentin Bărbulescu, Mădălin Mihăescu, Alexandru Zaharia și Vasile Buhăescu). Aceștia sunt neamenințați de vreo reziliere de către antrenorul principal Daniel Oprița, și el un ex-petrolist, clubul bucureștean depășindu-l pe cel din Chiajna în ceea ce privește numericul în lot de fotbaliști care au evoluat la defuncta SC FC Petrolul sau la actuala ACS Petrolul ’52.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook Valentin Lazăr Official