Ploieşti, arestat la 16 ani: fura maşini şi le conducea

Daniel Dimache -

Ploieşti, arestat la 16 ani: fura maşini şi le conducea

Duminică, 19 ianuarie, în jurul orelor 23:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.3 Ploiești a observat în parcarea unui supermarket din municipiu, un autoturism condus agresiv și cu motorul turat în exces.
A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto, care era însoțit de o altă persoană aflată pe locul din dreapta, și-a continuat deplasarea, demarând în trombă.
S-a procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, cei doi ocupanți au abandonat autoturismul și au fugit. Polițiștii au reușit prinderea și imobilizarea pasagerului, care a fost identificat în persoana unui ploieștean în vârstă de 15 ani.
În continuare, au fost efectuate verificări, în urma cărora s-a stabilit că autoturismul în cauză fusese sustras din zona de nord a orașului, după ce tinerii au spart un alt autoturism, aparținând aceluiași proprietar, și în torpedoul căruia au găsit cheia de rezervă.
La scurt timp, a fost identificat și conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 16 ani, față de care, la data de 20 ianuarie, a fost luată masura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.

Fotografie cu caracter ilustrativ