Ploiești Shopping City pregătește viitorii campioni

Redactia -

Ploiești Shopping City pregătește viitorii campioni

În weekend-ul 9 – 10 iulie 2016, la Ploiești Shopping City se deschid porțile „Școlii de dezvoltare personală prin sport” organizate, gratuit, în colaborare cu Centrul Educațional de Excelență prin Sport “Dinamic Kids”. Astfel, în fiecare dintre cele 5 weekend-uri din perioada 9 iulie – 7 august 2016 va avea loc câte un seminar sportiv, în cadrul căruia cei mici vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă, de comunicare, de coordonare și aptitudinile fizice, în mod interactiv, alături de copii de vârste similare. Fiecare atelier va aborda o tematică diferită iar activitățile vor avea loc sub atenta coordonare a unor specialiști cu experiență în zona sportului și a psihologiei.

Ploiesti Shopping City campioniActivități sportive și dezvoltarea inteligenței emoționale în cadrul seminarului “Sport Kids“, din primul weekend al „Școlii de dezvoltare personală prin sport”

 Primul atelier, Sport Kids, va avea loc în weekendul 9 -10 iulie și va include o varietate de sesiuni de exerciții cu caracter sportiv, indoor, organizate între copii sau între echipe grupate în funcție de vârste. Pe durata acestor aplicații practice, tinerii participanți se vor antrena fizic, își vor stimula spiritul competitiv, dar își vor dezvolta și abilitățile de coordonare individuală și în grup sau de lucru în echipă.

Astfel, pe lângă mișcare, copiii vor lua parte la exerciții de improvizație sau de dicție, la jocuri specifice emoțiilor sau vor învăța diferite tehnici creative pentru a-și crește gradul de empatie, a dobândi o mai bună înțelegere a emoțiilor prin jocuri și sport sau a se autocunoaște cu ajutorul jocurilor de cunoaștere și al datelor sportive. Spre exemplu, cei mici vor juca „hoții și polițiștii”, „tricoul” sau „sardinele”, învățând, în cadrul acestor aplicații, să lucreze împreună pentru a-și îndeplini obiectivele, să găsească cea mai eficientă și creativă soluție la o problemă dată sau vor învăța care sunt rolurile pe care le pot lua într-un grup.

În plus, pe durata exercițiilor, copiii vor avea ocazia să se familiarizeze cu diferite echipamente sportive ce vor fi puse la dispoziția lor de către organizatori.

Atelierele sportive ale „Școlii de dezvoltare personală prin sport” se vor desfășura în perioada 9 iulie – 7 august 2016, în fiecare sâmbătă și duminică între orele 11.00 – 17.00 și se vor concentra, de fiecare dată, pe o altă tematică. Astfel, pe lângă seminarul „Sport Kids”, vor mai urma atelierele: „Nutri-Sport”, „Dinamic-Fit”, „Jocuri de mișcare Dinamic Kids” și „Eu”.

Accesul la eveniment se face gratuit.