Gazeta de Prahova

Ploieştiul aduce omagiu pentru Eminescu, de Ziua Culturii Române

Magazin, Știri

Daniel Dimache

Casa de Cultură  Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploieşti organizează, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale Române şi a omagierii marelui poet Mihai Eminescu, un eveniment cultural-artistic, care va avea loc marţi, 15 ianuarie 2019, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, începând cu ora 17.00.                                                                                           

Programul evenimentului va cuprinde mai multe momente, după cum urmează:                                                           

 -cea de-a VII-a ediţie a Concursului interjudeţean de recitări pentru tineri actori amatori “Ca un luceafăr am trecut prin lume”;

          – lansarea cărţilor:  “Galeria Marilor Epigramişti-Ion Ionescu Quintus”, autor Constantin Tudorache, „Ploieştii la 1918”, autor Marian Chirulescu, „Traian Eremia Grigorescu-Însemnări din Războiul Întregirii”, autor Traian D. Lazăr, „Istoricul monarhiei constituţionale şi ereditare din România 1866-1947”, autori Carmen Băjenaru şi Constantin Dobrescu, „Personalităţi ploieştene în grafica mondială”, autor Nicolae Ioniţă, „Un veac de…lumini şi umbre”, autor Marian Avramescu;  

          – recital muzical Cristina Trandafir, cu acompaniament la pian;

         -expoziţie de fotografie-„Instantanee româneşti contemporane”, a domnişoarei Alexandra Băltăreţu;

           – microrecital de romanţe, pe versurile lui Mihai Eminescu, interpretate de Nicolae Vicol;

            -lansarea filmului Şapte poeme de marmură, regizor Cătălin Apostol, film documentar despre Tabăra Naţională de Sculptură Monumentală România 100, Ploieşti 2018.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline