Ploieștiul are o nouă echipă care a cucerit eventul național! Tricolorul LMV, specialista tie-breakului, a luat și Cupa României

Dragos Trestioreanu -

Ploieștiul are o nouă echipă care a cucerit eventul național! Tricolorul LMV, specialista tie-breakului, a luat și Cupa României

Calificată în Final Four-ul Cupei României la volei masculin, iar asta înainte de a deveni, pentru prima dată, campioana țării, echipa ploieșteană Tricolorul LMV, o adevărată specialistă a câștigării meciurilor în tie-break, și-a dovedit această măiestrie și la Galați, în sala Danubius, impunându-se în fața gazdelor de la Arcada cu scorul de 3-2 (25-18; 23-25; 21-25; 25-20; 15-9). Tot pentru întâia oară în competiția KO!

Ultimul act al turneului final, în care fostul mare internațional Bogdan Olteanu – aflat la ultimul său meci oficial din carieră, a fost… aruncat în aer, de mai multe ori, de de-acum foștii colegi de echipă! – și ceilalți voleibaliști ploieșteni s-au calificat după un sec 3-0 (25-23; 25-18; 25-22), în dauna SCM U Craiova, a fost un meci nerecomandabil cardiacilor din ambele tabere. Ploieștenii au câștigat primul set, dar l-au pierdut pe al doilea, deși l-au avut în mână, cum se zice, gălățenii răsturnând situația de pe tabelă ulterior celui de-al treilea act. Dar, după ultimele două, campionii en-titre și-au trecut, în premieră absolută, în palmares celei dintâi event! Adjudecându-și campionatul și Cupa României, au dovedit că, acolo unde există pricepere și seriozitate la toate nivelurile, performanțele vin chiar și la puțini ani de la uscarea cernelii de pe actul de naștere al echipei lor, Tricolorului LMV Ploiești.

Interesant este că Arcada Galați, club finanțat de o firmă de construcții, a pierdut și duelul general din play-off cu trupa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu, după ce reușise să sară peste CSA Steaua București, „campioana” sezonului regular „sufocată” însă în a doua fază a întrecerilor Diviziei A1 de volei masculin. Cu atât mai meritorie este victoria din finală a „galben-albaștrilor”, cu cât ei au reușit să-și ia revanșa în fața Arcadei, la puțină vreme după ce pierduseră în aceeași sală, scor: 1-3, în penultima etapă a campioantului, prelungind suspansul în privința câștigătoarei titlului național. Unul pe care l-a pierdut la doar o lungime în urma Tricolorului LMV Ploiești!

În Final Four, la partida din semifinală, contra Craiovei, tehnicianul Sergiu Stancu, aflat la primele mari performanțe din diluata sa carieră de antrenor, ca sportiv bifând multe, a optat pentru următorul efectiv: Gijs Jorna, Nikita Stulenkov, Julian Bissette, Bogdan Olteanu (cpt), Cristian Bartha, Laurențiu Lică, Jose Carrasco Angulo, Alexander Kullo, Pavel Dușkov și liberoul Philipp Kroiss. Nu a fost chiar un galop de sănătate, mai ales în primul set, dar lăudabil, ploieștenii s-au impus în minimum de seturi, conservându-și astfel forțele pentru finala de a doua zi, în care au ajuns și gazdele de la Arcada, tot după un 3-0, obținut în dauna echipei VCM Zalău, dar ceva mai lejer! Rusul Stulenkov s-a accidentat pe parcursul meciului, dar din fericire pentru Stancu și Marinescu nu a fost ceva grav, el revenind pe parchet în ultimul act și a fost apt 100% pentru finală.

Și împotriva Arcadei, antrenorii ploieștenilor au mizat pe același sextet, Jorna, Stulenkov, Bissette, Olteanu, Bartha, Lică, plus liberoul Kroiss, de data aceasta intrând puțin pe teren și tânărul Ovidiu Costin Darlaczi, în afara lui Carrasco și Kullo, nefiind folosiți Aleksandar Milivojevic, Pavel Dușkov și un alt tânăr, Tudor Magdaș, ca și… liberoul Mădălin Marinescu. Reamintesc că, sezonul trecut, Bartha, Lică și Kullo au fost campioni cu SCM U Craiova, acum putându-se însă lăuda cu eventul, reușit cu Tricolorul LMV!

La finele partidei, fericire mare, felicitări, săruturi pasionale, precum cel al soției lui Sergiu Stancu, fotografii cu trofeul, sub care se afla drăgălașa fiică a lui Laurențiu Lică, lângă tatăl său, pe parchet, ca și la cucerirea titlului, cu familia lui Bogdan Olteanu, căpitanul avându-i alături atât pe nevastă, cât și pe copiii lor, apoi cu fanii și, mai ales, cu staff-ul administrativ. Staff care, repet, merită absolut toate laudele pentru acest event național în sportul de echipă, așteptat încă de pe vremea când echipa de baschet masculin CSU Asesoft domina sportul jucat la panou în România! Bref, viitorul sună bine! Rămâne, deci, ca Tricolorul LMV să aducă bucurii și în meciurile viitoare din cupele europene!

Foto: www.cristian-anghelescu.ro