Ploieştiul, sub asaltul înalţilor demnitari: azi Iohannis, mâine Dăncilă

Daniel Dimache -

Ploieştiul, sub asaltul înalţilor demnitari: azi Iohannis, mâine Dăncilă

Astăzi, preşdintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat la Ploieşti, pentru a-şi lansa cartea intitulată „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. În fapt, lansarea cărţii a fost un pretext, şeful statului, aflat în compania PNL-iştilor din judeţ, având mai mult un rol electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din 26 mai, acesta jucând un rol de veritabil motor electoral în aceste zile pentru partidul din care provine.

Mâine, e rândul PSD să facă mutarea: primul-ministru Viorica Dăncilă vizitează Ploieştiul. Premierul României se va afla în municipiul reşedinţă de judeţ cu prilejul semnării contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activității de operare a stației de sortare a deșeurilor Boldești Scăieni și a stației de tratare mecanobiologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești, între Consiliul Județean Prahova și SC SWO SRL (Solid Waste Operation).

Diferenţa dintre abordarea celor două vizite este că Iohannis a preferat să se securizeze total, în mijlocul liberalilor săi, la Casa de Cultură a Sindicatelor pregătită la „ţol festiv” pentru sosirea preşedintelui. Până şi jurnaliştii au trebuit să se acrediteze pentru a participa la lansarea de carte. Dăncilă face o vizită mai deschisă către oameni (cu presă invitată la liber), cu deplasări în  teren, la Staţia de tratare a deşeurilor din Ploieşti şi la Serviciul de Ambulanţă, expunându-se inclusiv atacurilor partizanilor #rezist#, care nu scapă nicio ocazie de a lansa atacuri la astfel de evenimente.