Ploieştiul – îngropat în gunoaie. Reacţia primarului Adrian Dobre

Redactia -

Ploieştiul – îngropat în gunoaie. Reacţia primarului Adrian Dobre

Primarul Municipiului Ploiești a luat act cu îngrijorare de decizia operatorului de salubritate de a nu mai ridica gunoiul pe teritoriul orașului.

Decizia, care contravine tuturor normelor privind siguranța sănătății publice, pune ploieștenii în situația de neacceptat de a fi victimele nevinovate ale iresponsabilității  guvernului.

Criza putea fi evitată pur și simplu printr-o corectă trasare a responsabilităților în ceea ce privește colectarea taxei de mediu, iar această decizie pur și simplu nu a fost luată. Este incredibil că, deși Ministrul Mediului este o ploieșteancă, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ploieștiul a fost adus în situația de a fi primul oraș mare al României în care nu va mai fi ridicat gunoiul.

Deși de la 1 ianuarie 2017 primăria Ploiești nu mai are nicio atribuțiune în ceea ce privește gestionarea contractului de salubritate, primăria orașului nu poate sta impasibilă să asiste cum orașul va fi acoperit de gunoaie și sănătatea ploieștenilor va fi pusă în real pericol.

Primarul Adrian Dobre solicită tuturor parlamentarilor de Prahova, indiferent de culoarea politică, să înceapă de urgență demersuri pe lângă guvernul Grindeanu ca acesta să treacă la acțiune și să rezolve problema  responsabilității colectării taxei.

În încheiere primarul Ploieștiului are un mesaj special pentru ministrul Mediului, doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu: ”Distinsă doamnă ministru, orașul în care trăiți este realmente îngropat sub gunoaie de către guvernul din care faceți parte. Primăria orașului nu poate face nimic pentru că, alături de colegii de coaliție, ați avut ca prioritate mutarea responsabilității gestionării contractului într-o zonă pe care o controlați politic. Dacă pentru combaterea poluării a fost greu să faceți măcar un singur demers concret,deși aveați la îndemână toate pârghiile să ne sprijiniți, sper că nu veți ignora apelul meu de a vă implica urgent în rezolvarea problemei colectării deșeurilor. Nu știu cu ce v-au supărat ploieștenii, dar sigur nu merită să fie ignorați de ministerul Mediului”.

DIRECŢIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE A PRIMĂRIEI PLOIEŞTI

foto arhiva