Ploieştiul, „pudrat” de 4 ori de Coral, după ce Primăria, de teama West Nile, şi-a adus aminte că ne „mănâncă” ţânţarii

Daniel Dimache -

Ploieştiul, „pudrat” de 4 ori de Coral, după ce Primăria, de teama West Nile, şi-a adus aminte că ne „mănâncă” ţânţarii
Comunicat de presă:
„Având în vedere atenționările privind apariția cazurilor de neuroinfecție, cauzate de virusul West Nile, Primăria municipiului Ploiești a intensificat activitățile de combatere a populației de țânțari vectori, respectiv acțiunile de desțânțarizare pe teritoriul administrativ al municipiului Ploiești, cum ar fi: zone verzi, grădini, scuaruri, instituții publice, instituții sanitare și de învățământ, cimitire, domeniul public al străzilor și trotuarelor, aliniament stradal al căilor publice.
Acțiunile de dezinsecție s-au intensificat și în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a țânțarilor (zona parcurilor, lacurilor, colecțiilor stagnate de apă/ sau cu umiditate crescută, recipiente de colectare a apei pluviale, canale de ape pluviale precum și cămine și canale aferente rețelelor edilitare, în zone peridomestice – piscine în aer liber, jardiniere cu flori, containere cu apă sau de deșeuri, etc, – inclusiv depozite de anvelope).
Activitățile se realizează cu ajutorul unor utilaje de mare putere, montate pe autovehicule cu randament ridicat, care pulverizează, concomitent, ceață caldă și rece.
Municipalitatea derulează, în acest sens, un program de execuție DDD, (dezinsecție, deratizare, dezinfecție) pentru patru tratamente, primul fiind deja efectuat în data de 23 august. Restul tratamentelor vor fi efectuate în baza unui program prestabilit, până la data de 31 august 2023.
În acțiunile de combatere a țânțarilor se vor respecta prevederile OMS 119/2014 cap VII și art 50 lit.b, precum și prevederile ord ANRSC 82/2015.
Acțiunile de combatere a vectorilor de boli transmisibile (inclusiv a dezinsecției) se realizează doar cu produse biocide, avizate sanitar și doar de către operatori calificați și instruiți pentru această activitate, astfel încât să nu fie afectată starea de sănătate a populației, prin efectul toxic al acestor produse.”