Ploieştean aflat sub control judiciar, prins pe aeroport când încerca să iasă din ţară

Redactia -

Ploieştean aflat sub control judiciar, prins pe aeroport când încerca să iasă din ţară

La data de 03.06.2014, polițiștii ploieșteni au întocmit un dosar de cercetare penală, pe numele unui bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența băuturilor alcolice.

Astfel, la aceeași dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus măsura controlului judiciar față de bărbatul în cauză.

La data de 05.06.2014, bărbatul, căruia i se stabilise în cadrul măsurii controlului judiciar mai multe obligații, printre care și aceea de a nu părăsi limitele teritoriale ale municipiului Ploiești, a fost depistat de către polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din orașul Otopeni, jud. Ilfov, în timp ce se îmbarca, cu destinația Roma.

Polițiștii Secției nr. 1 Ploiești au emis un mandat de aducere pe numele bărbatului și l-au preluat de la aeroport, prezentându-l Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunerea de sesizare a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești, în vederea înlocuirii măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive.

Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, și-a însușit propunerea polițiștilor și a sesizat Judecătoria Ploiești, care a programat ședința de judecată pentru data de 06.06.2014, emițând o citație procedurală.

La data de 06.06.2014, bărbatul a fost condus la Judecătoria Ploiești, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, emițând mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.