Bărbat cercetat de DNA pentru dare de mită

Redactia -

Bărbat cercetat de DNA pentru dare de mită

COMUNICAT DE PRESĂ DNA: 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări față de inculpatul VÂRGOLICI DANIEL, asociat și administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.
Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 6 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a promis suma de 15.000 euro unui subofițer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliția Municipiului Buzău (denunțător în cauză) pentru ca acesta să nu îndeplinească formalitățile legale de constatare a infracțiunilor săvârșite de inculpat la regimul circulației. Inculpatul Vârgolici Daniel fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condițiile în care avea permisul de conducere anulat și fiind sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 8 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a remis efectiv lucrătorului de poliție 1.800 euro și 1.000 lei, promițându-i acestuia că, ulterior, îi va da și diferența de bani până la cea promisă inițial, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului Vârgolici Daniel i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 8 mai 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.
La instrumentarea cauzei, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au colaborat cu lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.