Ploieşteanul Mihai Paul le-a interzis al doilea obiectiv al sezonului foştilor coeechipieri de la CSU Asesoft, ultimii din Final Four-ul Cupei României!

Redactia -

Foarte trist Final Four de Cupă a României pentru CSU Asesoft, la Timişoara! Deplasată la sala Constantin Jude din postura unei echipe neînvinse în ultimele 10 etape ale sezonului regulat din Liga Naţională de Baschet Masculin, trupa lui Vladimir Arnautovic a avut un turneu final ratat, terminând competiţia pe ultimul loc, după eşecul din semifinale cu „U”-Mobitelco BT Cluj-Napoca, scor: 74-90 (23-26; 22-24; 14-24; 15-16), şi apoi cel din finala mică, disputată contra gazdelor de la BC: 93-100 (21-25; 22-15; 16-34; 34-26). După cum se poate observa, din cele opt sferturi jucate la Timişoara, în week-end, ploieştenii nu au câştigat decât două, duminică, 7 aprilie 2013, dar insuficient pentru a salva impresia neplăcută de sâmbătă. Jucătorul cu numărul unu al Asesoftului, în ambele partide din Final Four, a fost pivotul sârb Vladimir Tica (la minge; Foto: Mirela Oprea), coşgheterul „alb-albaştrilor” în ambele zile ale întrecerilor finale din Cupa României, cu 19 puncte, respectiv 29. Visul calificării în ultimul act şi, implicit, al atingerii celui de-al doilea obiectiv din sezonul 2012-2013, după pierderea Supercupei, toamna trecută, în sala Rapid, din Bucureşrti, în faţa echipei BCM U Piteşti, trupă necalificată în play-off-ul din acest an competiţional, le-a fost spulberat celor de la CSU Asesoft tocmai de către un ploieştean. Fundaşul clujenilor, Mihai Paul, a făcut un meci foarte bun în semifinală, fiind principalul marcator al ardelenilor, cu 23 de puncte (4×3)!

De-acum, Vladimir Arnautovic şi jucătorii săi se vor orienta exclusiv spre un play-off mai bun, prima adversară fiind… BC Timişoara, care va veni la sala de sport din Brazi pentru primele două dispute din sferturi, ce vor avea loc sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.30, şi a doua zi, de la 18.00. În această fază se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, următoarele două având Timişoara drept gazdă. Dar, dacă una dintre echipe va reuşi să câştige primele trei întâlniri, atunci se va califica în semifinalele play-off-ului, acolo unde va combate cu învingătoarea sfertului dintre CSM Oradea şi „U”-Mobitelco BT Cluj-Napoca. În sferturi, ploieştenii vor avea avantajul unui meci decisiv pe teren propriu, dar din semifinale pierd acest atu, chiar dacă echipa lui Nikşa Bavcevic va trece de bihoreni, pentru că va prelua de la aceasta avantajul unui joc în plus acasă. Asta deşi, la finele sezonului regulat, s-a clasat sub CSU Asesoft. Însă, acesta este regulamentul Federaţiei Române de Baschet!

Revenind la Final Four-ul Cupa României, echipă cu lotul cel mai bun valoric şi bancă lungă, CS Gaz Metan Mediaş a câştigat trofeul, după ce a dispus de BC Timişoara, cu 92-86 (22-21; 17-21; 22-18; 31-26), în semifinale, şi de „U”-Mobitelco BT, în finala mare: 76-62 (17-7; 27-18; 18-11; 14-26). Astfel, medieşenii au obţinut o nouă performanţă, după ce au fost singurii din România care au ieşit din grupele EuroChallenge Cup şi au avut prestaţii apreciate şi pe mai departe.