Ploieştenii – chemaţi să semneze pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească

Redactia -

TBWA\București alături de partenerii săi, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) și ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) organizează ceremonia de semnare a petiției ALTFEM, urmată de dezbaterea cu privire la provocările egalității de șanse în regiunea de Nord-Vest a Romaniei. Evenimentul va avea loc miercuri, 31 octombrie 2012 la ora 10:30, în incinta Hotelului Prahova Plaza din Ploieşti.

La masa discuțiilor vor participa reprezentanți desemnați din administrația publică locală, mediului sindical precum și reprezentanți ai sectorului non-profit. Dezbaterea va fi moderată de Mircea Toma, președinte ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei.

O serie de personalități din Ploieşti vor semna pentru schimbarea imaginii femeii în societate, pentru o istorie scrisă de toți românii, pentru PRIMA PERSONALITATE FEMININĂ PE O BANCNOTA ROMÂNEASCĂ!

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate date statistice referitoare la prezenţa femeilor şi a barbaţilor în administraţia publică, respectiv reprezentări ale femeilor în mass-media. Discuţiile vor viza și calitatea şi ponderea reprezentării femeilor în programele electorale şi şansele de acces ale acestora în structurile administrative.

Evenimentul face parte din proiectul ALTFEM – o campanie pentru schimbarea imaginii femeii în societate, Cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic are o durată de 24 de luni. Proiectul se inscrie în axa 6, “Promovarea incluziunii sociale”, având ca domeniu major de intervenție 6.3 “Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”. Proiectul ALTFEM își propune îmbunătățirea percepției asupra rolului profesional și social al femeii și creșterea gradului de conștientizare a experților și operatorilor mass media, a partenerilor sociali, a organizațiilor societatii civile, a autorităților publice din domeniul muncii și audiovizualului și a femeilor, în general, asupra problematicii egalității de șanse pe piața muncii.

Proiectul ALTFEM cuprinde, în egală măsură, activităţi de instruire a profesioniştilor din industria mass media şi de comunicare în problematica egalităţii de şanse, precum şi acţiuni punctuale de informare şi comunicare.

Până în acest moment, aproximativ 300 de jurnalişti şi specialişti din publicitate au fost provocaţi să gândească şi să lucreze ALTFEM şi să îşi evalueze stereotipurile care le uşurează munca, dar afectează imaginea şi demnitatea femeilor din România. De asemenea, în cadrul a patru întâlniri tematice locale, principalii actori din administraţia locală din Iaşi, Sibiu, Constanţa şi Cluj au devenit ambasadori ALTFEM în sensul elaborării de strategii şi politici locale care promovează principiile egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Petiţia pentru PRIMA PERSONALITATE FEMININĂ PE O BANCNOTA ROMÂNEASCĂ a strâns peste 9000 de semnături din partea cetăţenilor şi va fi prezentă în 12 oraşe din ţară, datorită Caravanei ALTFEM, până la finalul acestui an.