PLOIEŞTI. 5.000 de puieţi – plantaţi pe Centura de Est

Redactia -

PLOIEŞTI. 5.000 de puieţi – plantaţi pe Centura de Est

Primaria municipiului Ploiesti, prin SC. Servicii de Gospodărire Urbană SRL Ploieşti, si Asociaţia MaiMultVerde au derulat activităţi de plantare a puieţilor de stejar pe Centura de Est a oraşului (în spatele rafinăriei Lukoil) în sâmbătă, 17 noiembrie 2012.

Pe terenul de 10 ha al municipalității au fost plantați 5.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin(completare puieţi plantaţi în acţiunile din anii anteriori). La acțiune au participat în jur de 160 de voluntari, reprezentanți ai SGU (in jur de 20 de persoane), dar și reprezentanți ai conducerii primăriei.

Precizăm faptul că o parte din materialul săditor, respectiv 2.000 de puieţi, a fost pusă la dispoziţia voluntarilor de către SGU, personalul de specialitate al societăţii efectuând lucrări de pregătire a acestora dar şi a suprafeţelor de teren în vederea plantării.

Acţiunea de plantare s-a desfăşurat în cadrul programului de împădurire demarat în anul 2009 împreună cu Asociaţia MaiMultVerde. Zona Centurii de Est este cunoscută ca una dintre cele mai poluate zone ale orașului, împădurirea ei fiind necesară pentru îmbunătățirea calității aerului și solului.

Astfel, pe terenul respectiv au fost plantați, cu tot cu completari, peste 60.000 de puieți.