PLOIEŞTI. Acţiuni ale Poliţiei Locale în perioada sărbătorilor pascale

Redactia -

Echipajele auto și patrulele pedestre aparținând Poliției Locale Ploiești vor acționa în perioada Sărbătorilor de Paști pe raza municipiului pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Acțiunile vor viza prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și limitarea actelor de cerșetorie. De asemenea, se va avea în vedere fluidizarea traficului rutier, dar și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu, potrivit competențelor legale.

În acest sens, 150 de polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Serviciului Circulație vor acționa, pe trei schimburi, în locurile aglomerate, în zona piețelor, precum și în preajma lăcașurilor de cult. Totodată, Grupa de Intervenţie Rapidă va interveni pentru aplanarea scandalurilor, actelor de violență, în cazul săvârșirii de infracțiuni ori atunci când situația de la fața locului poate degenera.

Reamintim cetățenilor că la dispeceratul instituției se primesc sesizări la numărul de telefon 0244/954 cu privire la încălcarea normelor de conviețuire socială, acestea urmând a fi transmise spre verificare și soluționare polițiștilor locali aflați în patrulare. 

Astfel, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii locali vor întreprinde o serie de măsuri specifice în zonele de responsabilitate, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea liniștii și ordinii publice pe raza municipiului Ploiești.