PLOIEŞTI. Află când încep lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai 101 şi 102

Redactia -

PLOIEŞTI. Află când încep lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai 101 şi 102

Primaria municipiului Ploiesti informează ploieștenii că în aceste zile la sediul primăriei se desfășoară o nouă etapă din procesul precontractual pentru proiectele de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului.

În urma evaluării tehnico-economice, Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a declarat acceptate proiectele de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului pe traseele 101 si 102, iar etapa ce se desfășoară în aceste zile este ultima înaintea semnării cererii de finanțare cu fonduri europene.

La ședințele de lucru participă experți ai Organismului Intermediar, Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum și un expert din partea Autorității de Management al Programului Operațional Regional. Din partea municipiului Ploiești participă domnul primar Iulian Bădescu, însoțit de membrii unității de implementare a acestor proiecte.

Scopul întâlnirilor este verificarea la fața locului a realității și corectitudinii informațiilor furnizate în cererea de finanțare. De asemenea, se verifică prin vizualizarea integrală a traseului dacă sunt îndeplinite toate condițiile pentru implementarea proiectului și în special dacă locația stabilită pentru implementarea proiectului este disponibilă.

Ședințele vor continua până marți, 27 noiembrie 2012, dată la care se va întocmi raportul de vizită la fața locului, urmând ca în cel mai scurt timp să se stabiliească data la care se va semna contractual de finanțare.

Prin proiectele de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului demarate de Primăria Municipiului Ploiești se urmărește îmbunătățirea infrastructurii de transport public aferentă liniilor de tramvai 101 și 102, pe o lungime totală de 20km, lucrările urmând să se desfășoare pe o durată estimată de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Pentru atingerea acestui obiectiv, se vor realize următoarele măsuri:

–       Refacerea infrastructurii și a suprastructurii căii de rulare a tramvaiului

–       Refacerea peroanelor, adaptându-le pentru persoanele cu dizabilități

–       Refacerea cablurilor de alimentare în curent continuu

–       Refacerea liniei aeriene de contact, cu asigurarea compensării rețelei prin compensatorii cu greutate și suspensie izolantă ”delta”

–       Refacerea stâlpilor de susținere a rețelei de contact

–       Refacerea structurii rutiere adiacente căii de rulare a tramvaiului

Conform ghidului Solicitantului Programului Operațional Regional 2007-2013, pentru aceste proiecte de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului, valoarea asistenței nerambursabile care va fi primită este de 98% din valoarea totală a costurilor eligibile, beneficiarul – Municipiul Ploiești – urmând să suporte și costurile neeligibile, pe lângă contribuția proprie de 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.