PLOIEŞTI. Află câte amenzi a mai dat poliţia locală

Redactia -

Primăria municipiului Ploiești, prin Poliţia Locală Ploieşti, a desfăşurat o serie de activităţi specifice pentru păstrarea unui climat de linişte şi ordine publică, dar şi pentru respectarea normelor de gospodărire a localităţii în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2012.

Pentru neregulile constatate, polițiștii locali au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 16.600 lei.

Astfel, au fost sancţionate persoanele care au consumat alcool pe domeniul public, au circulat cu atelajele hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local, au abandonat deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate ori au apelat la mila publică. De asemenea, poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat prevederilor art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, care reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.

Polițiștii locali au efectuat activități specifice de patrulare în zonele aglomerate de pe raza Ploieștiului, unde au avut loc diverse manifestări prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 decembrie sau cele organizate de municipalitate pentru deschiderea Sărbătorilor de Iarnă.

Au fost surprinse mai multe persoane care comercializau baloane, jucării și vată pe băț, fără a deţine autorizaţie. În consecință, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 lei – potrivit H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti.