PLOIEŞTI. Află ce misiuni au mai avut poliţiştii locali

Redactia -

Primăria Municipiului Ploiești, prin Poliția Locală, a acționat în perioada 4 – 6 ianuarie 2013, pentru menținerea unui climat de linişte și ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în acest interval 105 sancțiuni contravenționale pentru unele abateri de la normele de conviețuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 15.200 lei.De asemenea, în timpul activităților de patrulare, polițiștii locali au legitimat și 78 de persoane, în scopul prevenirii producerii unor fapte de natură contravențională.Astfel, polițiștii locali au depistat o serie de persoane care deranjau liniștea și ordinea publică, consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, depozitau deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, apelau la mila publică, ori circulau cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea interzisă, sau accesul pe sens interzis.Un caz aparte s-a înregistrat în cursul zilei de vineri, 04.01.2013, când un echipaj al Poliției Locale Ploiești a observat un grup de tineri care se manifesta zgomotos în parcul din fața Palatului Administrativ.

În timp ce se apropia de aceștia, polițiștii locali l-au surprins pe unul dintre tineri că arunca cu un coș de gunoi stradal, pe care tocmai îl desprinsese din suport. La vederea oamenilor legii, tinerii s-au îndreptat spre Strada Erou Călin Cătălin, răstimp în care aceeași persoană a lovit cu piciorul capota unui autovehicul parcat în vecinătatea Palatului Culturii, avariind-o.

Polițiștii locali l-au sancționat pe numitul G.M., în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Ploiești, autorul faptelor expuse mai sus, “pentru distrugerea mobilierului urban” – conform H.C.L. nr. 228/2006, cu amendă în valoare de 500 lei. Totodată, persoana în cauză a fost reținută și predată lucrătorilor Secției nr. 1 de Poliție, în vederea continuării cercetărilor.