PLOIEŞTI. Ce acţiuni pregăteşte primăria de Ziua Mediului

Redactia -

PLOIEŞTI. Ce acţiuni pregăteşte primăria de Ziua Mediului

Primaria municipiului Ploiesti, prin Biroul de Protectia Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice , organizeaza in saptamana 03 – 07 iunie 2013 o serie de actiuni dedicate zilei de 5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului.

 

Continuand programul actiunilor de marcare a zilelor din calendarul ecologic, avand ca tinta cresterea nivelului de educare, informare si sensibilizare a cetatenilor fata de problemele de protectie a mediului inconjurator si de conservare a resurselor naturale, municipalitatea invita ploiestenii mici si mari sa participle la urmatoarele actiuni:

 

 1. 1.10 seminarii in scolile din municipiul Ploiesti avand ca tema motto-ul Zilei Mondiale a Mediului 2013: „Gandeste, consuma, salveaza!”

 

 1. 2.Realizarea si lansarea unui material informativ-educativ, pliante (cca 2000 buc) avand ca tema „Gandeste, consuma, salveaza!” – Educatia consumului ecologic in contextul dezvoltarii durabile.

 

 1. 3.Lansarea unui concurs de desene avand ca tema ” Deseurile de echipamente electrice si electronice prind viata” adresat elevilor Liceului de Arta „Carmen Sylva” Ploiesti. Premierea acestor desene din punct de vedere al mesajului transmis, al originalitatii si prezentarii se va face pe data de 05.06.2013. Actiune realizata in colaborare cu Asociatia Romana pentru reciclare ROREC.

 

 1. 4.Seminar organizat in 05.06.2013, ora 1000, la Inspectoratul Scolar judetean Prahova, la finalul caruia vor fi premiate si desenele intrate in concursul lansat la Liceul de Arte Plastice.

 

 1. 5.“Mars pentru mediu” eveniment de sensibilizare ecologica organizat de Let΄s do it Romania! Ora 1200– traseu parcul Mihai Eminescu – Palatul Administrativ.

 

 1. 6.Actiune de salubrizare liziera de pini gara de vest organizat in colaborare cu Compania Bergenbier S.A – ora 1400.

 

 1. 7.In data de 06.06.2013 – actiune de informare si educare a cetatenilor privind consumul ecologic si minimalizarea impactului consumului irational asupra mediului, realizat in colaborare cu Carrefour Hipermarket Ploiesti constand in:
 • seminar Liceul Energetic ora 900– 1000;
 • difuzare material informativ-educativ (pliante);
 • stimularea consumatorilor de produse ecologice;
 • atelier de lucru (desene la tema) – realizat in cadrul Carrefour Hipermarket Ploiesti – cu stimularea participarii copiilor si premierea lucrarilor;
 • sondaj de cunostinte in randul cetatenilor privind „Consumul ecologic”, alimente organice, consum rational in contextul dezvoltarii durabile.