PLOIEŞTI. Plată prin sms a transportului public

Redactia -

PLOIEŞTI. Plată prin sms a transportului public

Primăria municipiului Ploieşti, prin S.C. Transport Călători Express S.A Ploieşti, informează ploieştenii că, începând cu data de 12 februarie a.c., pot achita bilete pentru transport în comun prin SMS, la numărul 7576.

Astfel, pentru a avea un bilet de călătorie valid, trebuie ca înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun să se trimită un SMS cu numărul traseului pentru care se doreşte un bilet de călătorie electronic, care va avea o valabilitate de 1 oră pe traseul indicat de călător.

Se va primi un SMS ce include un cod unic pe telefonul dumneavoastră, prin care să vi se confirme achiziţia în urma comenzii făcute de dumneavoastră la numărul 7576. De asemenea, în cazul unui control, trebuie să se prezinte controlorului SMS-ul primit de la numărul 7576, cu codul unic emis. Nu este permisa trimiterea SMS-ului de confirmare a plăţii către un alt telefon.

Tariful mesajului este de 0,4 euro+TVA iar mesajul se poate transmite din reţelele de telefonie Cosmote, Orange şi Vodafone.

Exista posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe acelaşi telefon. Pentru aceasta va trebui sa fie trimis cate un SMS de comanda pentru fiecare calator in parte si sa se primească cate un SMS de răspuns cu cate un cod unic pentru fiecare. Daca plata se va face utilizând acelaşi telefon mobil, atunci condiţia este ca persoanele respective trebuie sa stea împreuna pe întreaga durata a călătoriei.

De exemplu, pentru transmiterea unui mesaj corect în vederea achiziţionării unui astfel de bilet, călătorul trebuie să tasteze linia dorită după modelul următor:

30

35b (nu se scrie 35 barat)

25 rap (nu se tastează în mesaj 25 rapid).

Clarificări suplimentare legate de această modalitatea modernă şi utilă de achiziţionare a unui bilet de călătorie pe mijloacele de transport în comun din Municipiul Ploieşti se pot obţine accesând pagina de internet a SC Transport Călători Express S.A Ploieşti la adresa http://www.ratph.ro/sms .