PLOIEŞTI. Poliţia – cu ochii pe şoferii indisciplinaţi

Redactia -

PLOIEŞTI. Poliţia – cu ochii pe şoferii indisciplinaţi

Primăria municipiului Ploiești, prin Poliția Locală, acționează pentru respectarea unei bune conduite in traficul rutier pe raza municipiului.

În perioada 21.01 – 25.01.2013, agenții locali cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Poliţiei Locale, în colaborare cu reprezentanții Compartimentului Autorizare Transport Public Local din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, au desfășurat acțiuni comune pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 cu privire la staționarea autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim de taxi, a celor care nu respectă traseele și terminalele destinate transportului de persoane, precum și a șoferilor care încalcă restricțiile de tonaj reglementate de H.C.L. nr. 131/2011.

Totodată, polițiștii locali au avut în vedere și modul în care conducătorii auto respectă prevederile cuprinse în O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la accesul interzis, oprirea și staționarea în condițiile legii.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat un număr de 269 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 36.300 lei.Astfel, au fost sancționați 165 conducători auto care au ignorat semnificația indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, accesul pe interzis – potrivit prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002

De asemenea, 44 de șoferi nu au respectat traseele și terminalele destinate transportului de persoane în comun, 29 nu au respectat restricțiile de tonaj impuse pe anumite trasee, iar 31 au fost sancționați pentru staționarea autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim de taxi în alte locuri decât cele aprobate de municipalitate.

Acțiunile s-au desfășurat pe următoarele străzi: Buzăului, Iașului, Neagoe Basarab, Ivan Miciurin, Domnișori, Democrației, Șoseaua Vestului, B-dul Republicii – zona Cablul Românesc, Bdul București – zona Orient, Găgeni, Sinăii, Bahluiului, dar și în zona Halele Centrale și zona Spitalul Judetean Ploiesti.